Mungo je odroda fazule, ktorá sa do našich končín dostala z ďalekej Indie. Drobné zelené fazuľky obsahujú veľa živín. Nájdete v nich okrem bielkovín a vlákniny aj minerály, ako horčík, vápnik, železo a vitamíny skupiny B. Vyskúšajte recept na výbornú polievku z mungo fazuliek s kari korením a sladkými zemiakmi, ktorá dodá vášmu telu energiu.
Budeme potrebovať:
- 300 g mungo fazule
- 1 veľkú cibuľu
- kokosový olej
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžičku kari korenia
- 1 lyžičku mletého zázvoru
- 1 lyžičku sladkej mletej papriky
- 1 mrkvu
- 1 petržlen
- 1 sladký zemiak
- Soľ na dochutenie
Postup:
Mungo, rovnako ako ostatné strukoviny, je dobré pred varením namočiť – najlepšie na noc. Na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu prepláchneme.
Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Stíšime plameň, pridáme kari, zázvor, sladkú papriku a chvíľu restujeme. Dávame pozor, aby sa paprika nespálila. Polievka by mala horkú chuť. Nakoniec pridáme mungo a zalejeme vodou.
Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca a všetko varíme asi 20 minút do mäkka. Mungo sa mierne rozvarí a polievku zahustí. Konzumovať ju môžeme hneď, ale ak preferujete hustejšiu, môžete zeleninu rozmixovať ponorným mixérom. Polievku z mungo fazuliek podávame horúcu, s nasucho opečeným chlebom.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na