Recept na dnes: Jednoduchá polievka z mungo fazuliek, raz-dva v sebe budete mať poriadnu dávku vitamínov!

Polievka z mungo fazuliek

Vyskúšajte polievku z mungo fazuliek (Zdroj: Instagram/kitchenettehome)

Mungo je odroda fazule, ktorá sa do našich končín dostala z ďalekej Indie. Drobné zelené fazuľky obsahujú veľa živín. Nájdete v nich okrem bielkovín a vlákniny aj minerály, ako horčík, vápnik, železo a vitamíny skupiny B. Vyskúšajte recept na výbornú polievku z mungo fazuliek s kari korením a sladkými zemiakmi, ktorá dodá vášmu telu energiu.

Budeme potrebovať:

  • 300 g mungo fazule
  • 1 veľkú cibuľu
  • kokosový olej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžičku kari korenia
  • 1 lyžičku mletého zázvoru
  • 1 lyžičku sladkej mletej papriky
  • 1 mrkvu
  • 1 petržlen
  • 1 sladký zemiak
  • Soľ na dochutenie

Postup:

Mungo, rovnako ako ostatné strukoviny, je dobré pred varením namočiť – najlepšie na noc. Na druhý deň vodu zlejeme a fazuľu prepláchneme.

Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a speníme na rozpálenom oleji. Stíšime plameň, pridáme kari, zázvor, sladkú papriku a chvíľu restujeme. Dávame pozor, aby sa paprika nespálila. Polievka by mala horkú chuť. Nakoniec pridáme mungo a zalejeme vodou.

Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky, dáme do hrnca a všetko varíme asi 20 minút do mäkka. Mungo sa mierne rozvarí a polievku zahustí. Konzumovať ju môžeme hneď, ale ak preferujete hustejšiu, môžete zeleninu rozmixovať ponorným mixérom. Polievku z mungo fazuliek podávame horúcu, s nasucho opečeným chlebom.


Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: plnielanu.sk
Odporúčame