FOTORECEPT Tento rýchly koláč si okamžite zamilujete: Samé zdravé prísady, málo kalórií a aký je šťavnatý!

Mrkvový koláč s ricottou zaujme svojou vláčnosťou (Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Či už si strážite štíhlu líniu alebo ste sa rozhodli obmedziť množstvo sladkého, jedno je isté. Dnešný fotorecept si zamilujete. Poteší totiž nielen nižším obsahom kalórií, ale tiež si vás získa svojou šťavnatosťou a jednoduchou prípravou. Vďaka tvarohu, syru, zelenine a ovociu ho navyše radíme medzi veľmi zdravé dobroty.

Potrebujeme

  • 300 g mrkvy
  • 250 g odtučneného hladkého tvarohu
  • 220 g špaldovej múky
  • 200 g syra typu ricotta
  • 140 g jablkového pyré
  • 40 g medu
  • 2 vajíčka
  • 2 PL škoricového cukru
  • citrónovú kôru

Postup

Mrkvu ošúpeme a následne ju nastrúhame najemno do väčšej misy, v ktorej sa nám bude lepšie miešať s ďalšími surovinami.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

K mrkve prisypeme múku a poriadne premiešame. Pridáme tiež roztopený med, žĺtka a citrónovú kôru.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

To, čo robí v tomto ceste neodolateľnú chuť, je aj jablkové pyré. My sme ho našli v perfektnej podobe medzi detskými výživami. Pridáme, zamiešame a máme hotovo – cesto je pripravené.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Podlhovastú formu (napríklad tú na banánový chlieb) si vystelieme papierom na pečenie. Mrkvové cesto si rozdelíme v pomere 70:30. Väčšiu časť dáme na spodok a zvyšok necháme zatiaľ bokom.

V druhej mise si vymiešame bielka. Pridáme k nim tvaroh s ricottou a poriadne premiešame. Prisypeme tiež škoricový cukor.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Zmes nanesieme na cesto pripravené vo forme a poriadne rozotrieme. Na vrch pridáme zvyšok mrkvového cesta.

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Koláč pečieme približne 45 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Podávame ho s javorovým sirupom, roztopenou čokoládou alebo šľahačkou. Dobrú chuť!

(Zdroj: Plnielanu.sk/M)
(Zdroj: Plnielanu.sk/M)

Aké sú top kúpele na Slovensku? Porovnali sme ich za vás v tomto článku

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame