Počas teplých letných dní chutia ťažké mäsové jedlá len málokomu. Skúste si pripraviť niekoľko dobrých receptov z chutnej a zdravej sezónnej zeleniny. Nasýtia vás, ale zároveň nebudete mať pocit akoby ste mali v žalúdku kameň. Do horúceho počasia sú jednoducho ako stvorené. Prinášame vám pár zaujímavých tipov, ako na to.
Cuketová lodička
Potrebujeme:
1 cuketu
200 g šunky
olej
3 roztierateľné syry
zemiaky
4 vajcia
1 smotanu
strúhaný syr
soľ, korenie
Postup: Cuketu rozrežeme pozdĺžne na dve polovice. Vydlabeme z nej stred a pripravíme si plnku, ktorou cuketu naplníme. Šunku opražíme na oleji, pridáme k nej smotanu a syr. Necháme zavariť. Pridáme aj vajcia a zemiaky, ktoré sú uvarené a pokrájané na kocky. Ochutíme soľou a korením. Zmesou naplníme polovice cukiny, posypeme strúhaným syrom a dáme zapiecť do rúry asi na 15 minút.
Tiež by vás mohlo zaujať: Letné zeleninové šaláty pre krajšiu líniu: Ktorý ochutnáte ako prvý?
Brokolicový pekáč
Potrebujeme:
1 brokolicu
cesnak
cibuľu
4 vajcia
polohrubú múku
1 lyžičku prášku do pečiva
mlieko
šunku
soľ, korenie
Postup: Brokolicu rozoberieme na ružičky. V mise zmiešame pripravenú brokolicu, vajcia, korenie a soľ, opraženú cibuľku a cesnak, opečené kúsky šunky, pol hrnčeka mlieka, pol hrnčeka polohrubej múky a zmiešame s práškom do pečiva. Zmes ručne poriadne premiešame, vylejeme na pekáč a dáme piecť asi na pol hodinku.
Tiež by vás mohlo zaujať: Jarné zelené polievky: Sú nielen chutné, ale aj zdravé!
Kalerábovo – zemiakové placky
Potrebujeme:
2-3 kaleráby (podľa veľkosti)
3 zemiaky
2 vajcia
cesnak
soľ, korenie, vegetu
polohrubú múku
strúhaný syr
Postup: Kaleráby a zemiaky postrúhame, pridáme ku nim pretlačený cesnak, vajcia, koreniny a múku tak, aby nám vzniklo cesto, ktoré môžeme opekať na panvici. Upečené placky môžeme posypať postrúhaným syrom.
Zdieľať na