Netradičný príbeh: Za dobré jedlo zaplatil milióny, teraz sa Čech dočkal vlastného seriálu

Lukáš Hejlík s dcérou.

Lukáš Hejlík s dcérou Zdroj: HBO Max

Meno Lukáš Hejlík je pre mnohých Slovákov úplnou neznámou, ale v Česku ide o populárnu osobnosť. Čím sa preslávil a v akom novom seriáli si zahral?

Poznať ho môžete z českej Ordinácie v ružovej záhrade

42-ročný Lukáš vyštudoval Vyššiu odbornú hereckú školu v Michli a po nej zažiaril v divadlách v Českých Budějoviciach a Brne. Lákala ho však aj seriálová produkcia. Zahral si napríklad postavu Jáchyma Kalinu v českej Ordinácii v ružovej záhrade, ale aj v seriáli Terapia z produkcie HBO. Do Ordinácie sa dokonca tento rok znova vráti.

Takisto účinkoval na striebornom plátne. V roku 2007 zahviezdil vo filme Crash Road, o päť rokov neskôr si zahral vedľajšiu úlohu v projekte Polski film. Minulý rok sa do kín dostal film Deníček moderního fotra, v ktorom si strihol rovno jednu z hlavných postáv.

Uznávaný foodbloger a autor bestselleru

Okrem hereckej kariéry je pre veľa fanúšikov ešte známejší vďaka foodblogovaniu. V rámci projektu Listovanie cestoval po celej Českej republike a hľadal miesto, kde by sa mohol najlepšie najesť. To ho doviedlo k projektu Gastromapa – blogu o reštauráciách, kaviarňach a iných podnikoch, na ktoré počas ciest krajinou natrafil. Postupne ako rástla jeho sláva, vytvoril vlastný online program a mobilnú aplikáciu.

Rozhodol sa preto vydať aj knihu Gastromapa 365, v ktorej ponúka zaujímavé české podniky na každý deň v roku, a to od domácich kaviarní cez puby až po renomované reštaurácie. Netají sa tým, že v nich už minul vyše 2,5 milióna českých korún. „Každý si myslí, že to mám všade zadarmo. Áno, nájdu sa podniky, kde odo mňa nechcú zaplatiť, takže vo výške účtu dávam personálu prepitné a to si vezme každý,“ povedal pre Blesk.cz.

Jeho znalosti domácej, ale aj zahraničnej kuchyne prerástli do takých rozmerov, že vydal aj knihu Gastromapa 555, v ktorej ponúka ešte viac tipov na tradičné i netradičné chute. Najpopulárnejšiemu českému food influencerovi však písanie na klávesnici nestačilo. Posadnutosť dobrým jedlom ho napokon prinútila k niečomu výnimočnému – veď kto si môže povedať, že má vlastný seriál?

Spolu & Hladní – prvá česká unscripted show

V spolupráci s HBO Max nakrútil nový seriál Spolu & Hladní. Lukáš s dcérou Klárou cestujú naprieč Českom a spoznávajú lokálnu gastronómiu, krásy prírody, ale aj rôznych ľudí. Každá z epizód je zasadená do inej časti krajiny. Napríklad v epizóde Šumava stretnú aktivistov projektu We Love Šumava a spoločne zájdu na burger, chobotnicu a tatarák.

V relácii navštívia podniky staré stovky rokov, ale aj nové luxusné reštaurácie či puby. Seriál sa dokonca vďaka HBO vysiela aj v Amerike. „Baví ma užívať si ten mix pamiatok, prírody a zážitkov a objavovať kulinárske zázraky v tých najzapadnutejších miestach našej krajiny. Veľké veci v gastre sa totiž dejú aj v malých dedinkách,“ hovorí Lukáš Hejlík.

Dcéru Kláru má so slovenskou herečkou

Režisérom projektu je Matěj Chlupáček, ktorý s Lukášom pracoval aj na spomínanom seriáli Terapia a za svoju tvorbu získal ocenenie Český lev. Lukáš sa pochválil, že seriál nemá vopred napísaný scenár (unscripted show) a plány na cestu skladá dohromady na poslednú chvíľu. Cieľom sú nielen diváci, ale aj spoločné zážitky so svojou dcérou, ktorá o niekoľko mesiacov odíde na strednú školu.

Práve Kláru má so slovenskou divadelnou herečkou Veronikou Senciovou. Spolu s exmanželom Lukášom Hejlíkom si zahrala aj v seriáli Ošklivka Katka. Po rozvode sa oženil druhýkrát s modelkou Veronikou Fašínovou, s ktorou má syna Vojtěcha.

HBO Max je dostupné aj na Slovensku

Osemdielna séria Spolu & Hladní sa vysiela od začiatku apríla. Postupne pribúdali nové epizódy a dnes sú dostupné už všetky. Ak ste zvedaví, kde v Česku stojí za to sa zastaviť na dobré jedlo, ale aj pokochať sa krásami prírody, Lukášovu šou Spolu & Hladní nájdete už teraz na HBO Max. Streamovacia platforma bez reklám je dostupná už aj na Slovensku za mesačný poplatok iba 6,99 €. Nájdete tu tie najväčšie filmové trháky, príbehy, ale i nezabudnuteľné klasiky. Ponuka je naozaj pre všetky vekové kategórie. Stačí si len vybrať to, čo vás baví. Pozerať HBO Max navyše môžete až na troch zariadeniach súčasne.

VIAC O PONUKE HBO MAX

Lukáš Hejlík.
Zdroj: HBO

Advertoriál pripravený v spolupráci so spoločnosťou HBO Max.

Advertisement
Zdroj: Plnielanu.sk/Advertoriál
Odporúčame