Milovníci kakaa, máme niečo pre vás: Vyskúšajte niektorú z týchto dobrôt!

Kakao

blogspot.com

Máte radi kakao? Znamená to, že máte dobrý vkus, pretože kakao sa vyznačuje nielen dobrou chuťou, ale aj tým, že je pre telo zdravé. Pomáha znižovať krvný tlak a chráni vás tak pred infarktom. Pripravte si z neho chutné a nenáročné kakaové rezy, kolieska, či roládu.

Jednoduché kakaové rezy

Potrebujeme:

  • 250 ml teplého mlieka
  • 2 vajcia
  • 220 g hrubej múky
  • 100 ml oleja
  • 100 g cukru
  • 3 lyžice kakaa
  • malinový džem
  • maslo na vymastenie plechu
  • 1 prášok do pečiva
  • čokoládu na polevu
  • olej

Postup: Múku s kypriacim práškom, cukrom, kakaom, olejom, mliekom a vajíčkami vymiešame a vylejeme na maslom vymastený plech. Dáme upiecť pri teplote 180˚C asi na 20 minút, alebo kým nebude hotový. Na vychladnuté cesto natrieme malinový džem. Polejeme polevou, ktorú sme pripravili roztopením čokolády, do ktorej sme priliali trochu mlieka a oleja. Dáme stuhnúť do chladničky a môžeme podávať.


Mohlo by vás zaujímať: Vráťte sa na chvíľu do detstva: Upečte si niektorú z týchto báboviek!


Lepené kolieska

Potrebujeme:

  • 200 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 1 lyžicu kakaa
  • 40 g mletých lieskových orieškov
  • 100 g masla
  • džem podľa chuti
  • mandle
  • bielu čokoládu
  • olej

Postup: Múku, cukor, vanilkový cukor, kakao, žĺtky, maslo a mleté orechy zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať v chladničke. Následne cesto rozvaľkáme a povykrajujeme z neho kolieska alebo iné tvary podľa vlastného vkusu. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme upiecť do rúry pri teplote 180˚C asi na 10 minút. Polovicu upečených koliesok namočíme do roztopenej bielej čokolády s troškou oleja a ozdobíme mandľou. Následne zlepujeme džemom ozdobené a neozdobené kolieska do dvojíc.


Mohlo by vás zaujímať: Koláčiky „mufinky“: Sú jednoduché na prípravu a výborne chutia


Kakaová roláda

Potrebujeme:

  • 250 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 150 g masla
  • 3 lyžice kakaa
  • 5 vajec
  • ½ prášku do pečiva
  • čokoládovú polevu
  • 150 ml mlieka
  • 1 lyžicu polohrubej múky
  • 2 vanilkové cukre

Postup: Žĺtky vymiešame so 150 g cukru a 100 g masla. Potom pridáme sneh z bielkov, múku s práškom do pečiva a kakao. Vylejeme na maslom vymastený plech a dáme upiecť do rúry. Po upečení vyklopíme na vlhkú utierku, zvinieme a necháme vychladnúť. Studenú roládu rozvinieme a naplníme plnkou. Tú sme si pripravili zmiešaním mlieka s lyžicou múky a jej uvarením na hustú kašu, do ktorej sme pridali vanilkové cukre. Po vychladnutí do nej pridáme vymiešané zvyšné maslo s cukrom a vymiešame krém. Naplníme roládu, zvinieme a polejeme čokoládovou polevou.


Poznáte ešte nejaké ďalšie zaujímavé recepty na prípravu kakaových zákuskov? Podeľte sa o ne s ostatnými čitateľmi v našej diskusii.

Zdroj: blogspot.com, blogspot.com, Oliver
Odporúčame