FOTORECEPT Kura po grécky so zeleninou a syrom: Parádny nedeľný obed bez námahy

Kura po grécky

plnielanu.sk

Pečené kura je klasika, ktorá sa podáva v domácnostiach najmä v nedeľu. Zvyčajne sa pripravuje k ryži, popr. k zemiakom. Pokiaľ sa vám už zdá táto klasika stereotypná, prinášame vám tip na recept, ktorý bude vylepšený a na leto ideálny. Kuracie mäso s pečenými zemiakmi doplníme zeleninou a balkánskym syrom, čím dostane mäsko iný rozmer a delikátnu chuť. Príprava vás nebude stáť veľa námahy a rodinných príslušníkov týmto vylepšeným receptom určite potešíte.

Potrebujeme:

  • celé kura
  • jablko
  • 1 kg zemiakov
  • 1 plechovku čiernych olív
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 200 g balkánskeho syru
  • červenú cibuľku
  • ½ brokolice
  • červenú a bielu papriku
  • cuketu
  • olivový olej
  • čerstvé oregano
  • soľ, korenie

Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút


Postup:

Kura umyjeme, poriadne okoreníme, vložíme doň nakrájané jabĺčko, osolíme a položíme na zemiaky, ktoré sme predom nakrájali na hrubšie plátky. Pomedzi zemiaky dáme strúčiky cesnaku v šupke. Kura pečieme 50 minút (200°C).
   
Na plech poukladáme očistenú a nakrájanú zeleninu a dáme ešte na 30 minút do rúry.

Mohlo by vás zaujímať: Kura trikrát inak: Jednoduché a chutné recepty na víkendový obed


Kura po grécky je vylepšením starej klasiky a ideálne sa hodí na letné obdobie Po polhodine sa chute dokonale premiešajú. Servírujeme na tanieri všetko pekne pohromade. Dobrú chuť!

Máte radi kuracie mäso? Aké jedlá si z neho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close