FOTORECEPT Originálna bublanina: Upravíte si ju ľahko, presne podľa svojej chuti

Bublanina

plnielanu.sk/Lucia

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 350 g polohrubej múky
  • 5 vajec
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g rozpusteného masla/margarínu
  • 1 kypriaci prášok
  • vanilkový cukor na posypanie

Na plnku:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 lyžice cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti (cca 300 – 350 gramov)

Mohlo by vás zaujímať: 4-krát letný ovocný koláč: Skúsite bublaninu, cheesecake či piškótovú tortu?

Postup:

Mixérom spracujeme jemné cesto. Ingrediencie sa pridávajú po krokoch. Najskôr vymiešame vajíčka s cukrom do peny (bublinky na povrchu). Za stáleho miešania prilejeme 250 ml smotany a následne 100 g rozpusteného masla/margarínu. Vmiešame kypriaci prášok a na záver postupne, po dieloch pridávame polohrubú múku.
   
Plech na tento koláč môže byť o niečo menší, no trochu vyšší. Vyložíme ho papierom na pečenie a cesto prelejeme. Rovnomerne uhladíme od stredu smerom ku krajom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT: Keď vás chytí chuť na sladké: Skúste výbornú vláčnu bublaninu s ovocím

Jemný tvaroh, vajce, cukor a vanilkový cukor vymiešame v miske dohladka. Pripravíme si ovocie. Na tento recept som použila mrazenú bobuľovú zmes. Obľúbená je u nás aj verzia s marhuľami, čerešňami alebo jahodami.
   
Tvarohovú plnku lyžicou rovnomerne rozmiestnime na kôpky do rozotretého cesta.
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ringlotový koláč s posýpkou: Skvelá klasika od našich starých mám
V ďalšom kroku rozložíme ovocie, ktoré posypeme vanilkovým cukrom.
   
Koláč pečieme v rúre predhriatej na 200 °C približne 25 minút.
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Ovocný koláč zo špaldovej múky: Zdravo, rýchlo a hlavne chutne
Hotový posypeme práškovým cukrom a po vychladnutí nakrájame.
   
Nech sa páči… Dobrú chuť!

Aké ovocné koláče si v lete pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Lucia, plnielanu.sk/Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close