FOTORECEPT Prejedli ste sa kuracieho? Toto bravčové mäso na tymiane vám zachutí

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi jedlá z bravčoviny?

Bravčové mäso na tymiane zachutí aj vám

Mnohí dnes uprednostňujeme kuracie mäso, zvlášť, keď sa varí pre deti či vnúčatá. Občas ale človek dostane chuť na zmenu a vtedy hľadá jednoduchý a pritom zaujímavý recept. Pripravte si šťavnaté bravčové mäso na voňavom tymiane a cesnaku. Je to naozaj výborná alternatíva pre všetkých, ktorí nemajú radi ťažké a mastné jedlá.


Potrebujeme:

  • 600 g bravčového mäsa (napr. stehno)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • čerstvý tymian
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme, narežeme na asi 1 cm široké plátky a naklepeme. Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Bravčové mäso so zemiakovými fašírkami: Skúste túto silnú kombináciu!


Rozohrejeme olivový olej a mäso opražíme z obidvoch strán, aby sa zatiahlo.
   
K mäsu pridáme na plátky pokrájaný cesnak a pár vetvičiek tymianu.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané bravčové karé: Šťavnatá pikantná dobrota zachutí aj vám


Dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame horúcou vodou, aby sa nepripieklo.
   

Podávame s ryžou alebo inou obľúbenou prílohou.

Náš tip: Ak máme viac času, môžeme si mäso na pár hodín naložiť do marinády z olivového oleja, cesnaku a tymianu. Bude ešte chutnejšie a mäkšie. Dobrú chuť!


Aké jedlá si z bravčového mäsa pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (4)

  • fero 03.08.2019, 18:13

    EMILko, máš pravdu a ďakujem za starostlivosť. Problém nie je v cene, ale v mojom žalúdku

  • adamko 03.08.2019, 16:50

    Mladej pič ky a dobrého mäska sa veru nikdy neprejem.

  • EMIL 03.08.2019, 14:29

    FERI, ved ryby, baranina a zajačina su drahšie ako bravčovina.

  • fero 03.08.2019, 09:01

    Bravčové na hocaký spôsob je vždy lepšie ako kuracina. Keď som bol malý chlapec ( pred takmer 80 rokmi ) bola kuracina považovaná za ,,menejcenné mäso pre chudobných". V nedeľu nemohla na stole chýbať bravčová šnicla z krkovičky . Za to cez týždeň len šúľance, strapačky, halušky, zemiaky, fazuľa, šošovica, palacinky, parené buchty...bola vojna. Teraz ( na staré kolená ) som bol nútený bravčové a hovädzie z jedálnička vypustiť a tak zostala hydina, ryby, baranina, králici. Zvykol som si - dá sa to jesť

1

Pridať komentár