FOTORECEPT Karamelová dobrota pre lenivých kuchárov: Uvidíte, len tak sa po nej zapráši

Foto: Lucia

Foto: Lucia

Ak chcete potešiť svoje deti, vnúčatá alebo prekvapiť návštevu, s týmto staro-novým receptom nepokazíte nič. Zrejme poznáte karamelovo-burizónové guľky, ktorých jediná nevýhoda je lepkavý karamel všade po kuchyni, na zástere aj vo vlasoch… Tejto verzii sme preto dali prívlastok “lenivá a extra rýchla”. Príprava vám totiž aj s umytím riadu nezaberie viac ako 15 minút. Nemusíte cukor páliť na karamel, ani vytvárať guľky.

Budeme potrebovať:

• 1 balenie karamelových cukríkov “kroviek” – cca 200 g
• 1 balenie čistých neochutených burizónov – 70 g
• 200 g masla
• 2 polievkové lyžice kakaa

Foto: Lucia
Foto: Lucia


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Karamelové kocky: Ochutnajte zákusok, ktorý má šmrnc


Postup:

Foto: Lucia
1. Maslo spolu s karamelovými cukríkmi rozpustíme do “naťahovacej” hmoty. Neprehrievame do varu, stačí, ak sa spolu pekne prepoja. 
Foto: Lucia
2. Rýchlo primiešame 2 lyžice kakaa. Miešame, kým sa sladká, kakaovo-karamelová hmota nezačne lesknúť. 
Foto: Lucia
3. Postupne vmiešavame burizóny, kým sa všetky neofarbia. 

Mohlo by vás zaujať: Nechajte sa zvábiť karamelovými koláčmi: Raz za čas je to dovolené


Foto: Lucia
4. Na plech dáme papier na pečenie a rovnomerne rozostrieme takmer po celej ploche. Približne 1-2 cm necháme od kratších okrajov voľné, pri krájaní sa potom obdĺžnikové kúsky budú pekne oddeľovať. 
Foto: Lucia
5. Odložíme na pár hodín do chladu a po stuhnutí nakrájame na štvorčeky alebo obdĺžniky. Dve tradičné chute potešia chuťové poháriky detí aj dospelých. Vraví sa, že dlho vydržia a nepokazia sa, zatiaľ sa však u nás viac ako dva-tri dni neohriali. Ak im chcete dodať slávnostnejší ráz, môžete ich dozdobiť aj bielou polevou.

Aké karamelové zákusky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close