Potešte svoje deti či vnúčatá a pripravte im domácu verziu populárneho dezertu. Pochutia si oni aj vy a navyše budete presne vedieť, z čoho je pripravený.
Potrebujeme:
- 5 vajec
- 100 g kryštálového cukru
- 50 g kakaa
- 4 PL vody
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 250 g tvarohu
- 3 PL medu
Postup:
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. |
|
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
Cukor a žĺtky vymiešame. |
|
Postupne do tejto zmesi pridávame vodu. |
|
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní |
|
Potom po lyžičkách vsypávame kakao. |
|
Do kakaovej zmesi dáme vyšľahaný sneh. Ďalej nešľaháme len opatrne prekladáme, aby cesto nestratilo objem. |
|
Mohlo by vás zaujať: Na chutný koláč nepotrebujete vajíčka: Presvedčia vás tieto recepty |
|
Hotové cesto vylejeme na múkou vysypaný alebo papierom na pečenie vyložený plech. Rovnomerne ho rozotrieme. |
|
Pečieme približne 15 minút pri teplote 180 stupňov. |
|
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Jablkový koláč: Klasika, ktorá poteší aj vaše srdce |
|
Do misky dáme med, tvaroh a šľahačkovú smotanu. |
|
Z ingrediencií vyšľaháme krém. |
|
Mohlo by vás zaujať: Banánové koláče: Pohladia chuťové bunky a upokoja podráždené nervy |
|
Cesto rozdelíme na dve polovice a vychladnuté naplníme tvarohovým krémom. Vložíme na niekoľko hodín do chladničky, aby zákusok stuhol. Potom nakrájame na menšie kúsky a môžeme podávať. |
|
Dobrú chuť! |
Aké dezerty z mlieka si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na