FOTORECEPT Lacný, rýchly a chutný: Tento overený recept na granadír si obľúbite

Granadír

plnielanu.sk

Potrebujeme (4 osoby):

  • 6 stredne veľkých zemiakov
  • 200 g fliačkov
  • cibuľu
  • olej (môžete použiť slaninku)
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • kyslé uhorky
  • soľ, korenie

Postup:

Celé zemiaky v šupke dáme variť do osolenej vody.

Náš tip na zaujímavé podujatie: Tomáš Klus 2019 – Klusymfonie

Keď budú zemiaky mäkké, dáme variť fliačky do osolenej vody zatiaľ čo budú zemiaky chladnúť.
Zemiaky ošúpeme.

Mohlo by vás zaujímať: Ušetriť na jedle môžete aj vy: Inšpirujte sa týmito tipmi

Fliačky precedíme.
Zemiaky rozpučíme do hrnca.

Mohlo by vás zaujímať: VIDEOTIP Stokrát lepšie ako zo školskej jedálne: Vyskúšajte doma šunkové fliačky

Fliačky vmiešame do zemiakov a poriadne premiešame.
Cibuľku si nakrájame nadrobno.

Mohlo by vás zaujímať: Vymeňte kupované cestoviny za domáce: Celozrnné lasagne či farfalle zachutia aj vám

Opražíme ju na dostatočnom množstve oleja alebo na slaninke.
Stíšime plameň a pridáme mletú papriku. Minútu pražíme všetko spolu. Pomaly, aby nám paprika nezhorkla.

Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne

Túto zmes pridáme do zemiakov. Podľa chutí osolíme a okoreníme. Pokiaľ sa nám zdá granadír veľmi suchý, pridáme trochu masla.
Podávame s kyslými uhorkami.

Máte radi granadír? Ako si ho pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close