Jedlo, ktoré pripravíte bleskovo rýchlo a čo je najlepšie, na varenie vám bude stačiť jedna hlboká panvica. Navyše recept je zdravý a ľahký, čo je kombinácia vhodná nielen na obed, ale aj na večeru. Vyberte si rybu, ktorá vám chutí a pripravte si ju na chrumkavej zelenine.
Potrebujeme:
(dve porcie)
- 400 g ryby
- 150 g šampiňónov
- 2 stredne veľké mrkvy
- 1 petržlen
- 1 cibuľku
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ČL cukru
- maslo
- soľ, korenie na ryby
- 100 ml zeleninového vývaru
Mohlo by vás zaujímať: Ryba nemusí byť s kosťami: Vyskúšajte tieto recepty na pangasiusa!
Postup:
|
Na masle rozpustíme cukor, na ktorom skaramelizujeme nadrobno nakrájanú cibuľku. Pridáme šampiňóny nakrájané na plátky. |
|
Keď budú šampiňóny opečené, pridáme mrkvu nakrájanú na koliečka a o pár minút neskôr petržlen nakrájaný na tenké rezance. Osolíme. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
|
Rybu nakrájame na menšie kúsky, pridáme na ňu korenie a prelisovaný cesnak. Dáme do panvice k zelenine, opražíme, potom podlejeme vývarom a všetko podusíme domäkka. |
Ktoré špeciality z rýb si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.