Každý kto má rád chuť syra, ten by rozhodne mal vyskúšať camembert zapekaný s medom a rozmarínom. Super rýchly a jednoduchý recept je perfektným predjedlom alebo pohostením pre návštevu. Môžete si ho pripraviť podľa vlastnej chute a použiť bylinky, ktoré máte najradšej alebo môžete med nahradiť javorovým sirupom. Najmä ho skonzumujte teplý a ešte roztopený. Intenzívna chuť a jemná textúra vás presvedčia.
Potrebujeme
- 1 okrúhly syr Camembert
- 1 PL olivového oleja
- ⅛ ČL soli
- ⅛ ČL čierneho mletého korenia
- ¼ ČL vločiek z chilli papričky
- 1 PL nasekaného čerstvého rozmarínu
- 2 PL teplého medu
- jablko a hruška nakrájaná na plátky
- chrumkavé pečivo alebo krekry
Postup
- Rúru rozohrejeme na 180 ºC.
- Camembert vyberieme z obalu a na povrchu vytvoríme ostrým nožom štvorčekovú mriežku. Takto pripravený syr vložíme do nádoby vhodnej na zapekanie vystlanej papierom na pečenie alebo ho obalíme alobalom tak, aby povrch ostal voľný a zabránime jeho vytekaniu.
- Mriežku na povrchu syra potrieme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, posypeme chilli vločkami a rozmarínom. Pokvapkáme medom.
- Pečieme 12 až 15 minút, pokým camembert zapekaný s medom a rozmarínom nie je mäkký a jeho kraje nie sú zlatisté.
- Ihneď podávame. Do syra namáčame nakrájané ovocie alebo pečivo či krekry.
Chystáte sa do kúpeľov či wellness? Vyberte si z týchto najlepších
Zdieľať na