Recept na dnes: Čo s párkami? Pridajte len tri suroviny a parádna mňamka je hotová!

Knedle s náplňou z mäsa a šampiňónov

Tieto knedličky si zamilujete aj vy (Foto: GettyImages)

Milujete párky, no uvítali by ste konečne aj niečo iné ako klasiku s horčicou a chlebom? Potom sa určite s nami pustite do nasledovných kreácií. Ukážeme vám základný recept na zemiakové knedličky s párkom, potom už bude len na vás, či z neho vykúzlite drobné pohostenie alebo plnohodnotný obed.

Na základný recept budete potrebovať:

– 200 g hydinových párkov
– 350 g uvarených zemiakov
– 150 g polohrubej múky
– 1 vajce
– soľ

Postup: Dobre vychladené uvarené zemiaky zbavte šupky, najemno postrúhajte, alebo ak sa ponáhľate, poriadne ich roztlačte. Pridajte múku, soľ a vypracujte hladké cesto. Kým cesto odpočíva, párky rozrežte na polovice. Cesto rozdeľte asi na 8 častí. Rozvaľkajte ho na pomúčenej doske a do každého zabaľte polovicu párku. Základ je hotový.


Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Rýchla polievka pre celú rodinu: Frankfurtská, ako ju možno nepoznáte


Malá chuťovka

Ak máte chuť na niečo dobré k televízii, odporúčame knedličky vyprážať a podávať s úžasnou domácou omáčkou.

Pripravte si:

– olej na vysmážanie
– vajce a strúhanku
– tatársku omáčku
– kyslú smotanu
– citrón
– biele mleté korenie, petržlenovú vňať

Postup: Do vyššej panvice alebo hrnca nalejte väčšie množstvo oleja a postavte na oheň. Medzitým knedličky obaľte v rozšľahanom vajci, strúhanke a vhoďte do rozpáleného oleja. Zatiaľ, čo sa budú smažiť, urobte omáčku. V miske zmiešajte tatársku omáčku s kyslou smotanou v pomere 1:1, dochuťte soľou, bielym korením, šťavou z 1 polovice citróna a nasekanou petržlenovou vňaťou – pokojne môžete použiť aj iné čerstvé alebo sušené bylinky.


Mohlo by vás zaujať: Klobáska, saláma či párky: Koľko ich jesť, aby nás nepriviedli do hrobu priskoro?


Výdatný obed

Chcete uvariť chutný, lacný a zároveň výdatný obed? Potom urobte varené knedličky, podávané s kyslou kapustou. Zaručíme vám, že zasýtia aj veľkého jedáka.

Pripravte si:

– kyslú kapustu
– 1 cibuľu
– olej
– soľ, mleté čierne korenie

Postup: Do väčšieho hrnca dajte variť vodu s lyžičkou soli. Potom sa pustite do kapusty. Podlejte ju trochou vody, pridajte štipku čierneho korenia a nechajte dusiť do mäkka. Do vriacej vody vložte knedličky – keď vyplávajú na hladinu, sú hotové. Na rozpálenom oleji osmažte nakrájanú cibuľku. Servírujte tak, že na taniere rozdeľte udusenú kapustu, na ňu uložte knedličky a na záver prelejete osmaženou cibuľkou spolu s výpekom. Môžete pridať aj na kocky nakrájané a osmažené párky.


Pri akých receptoch využívate párky vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close