Recept na dnes: Jarná francúzska polievka so špargľou sa hneď stane vašou obľúbenou

Francúzska polievka so špargľou je skutočná delikatesa (Zdroj. Freepik/KamranAydinov)

Ak si potrpíte na lahodné, husté polievky, nemali by ste prehliadnuť tento famózny recept. Potrebovať naň budete množstvo farebnej zeleniny a krémovosť jej dodá smotana. Po jej prvom ochutnaní ju určite zaradíte medzi vaše obľúbené recepty.

Potrebujeme

  • 55 g masla
  • 450 g póru
  • 1 cibuľu
  • 1,8 litra vody
  • 3 väčšie zemiaky
  • 2 väčšie mrkvy
  • zväzok špargle
  • 60 g surovej dlhozrnnej ryže
  • 4 ČL soli
  • 225 g čerstvého špenátu
  • 250 ml smotany na šľahanie

Postup

Cibuľu, pór, zemiaky a mrkvu nakrájajte. Odrežte drevnaté konce špargle a pokrájajte ju na približne 3 cm kúsky.

Zeleninu nakrájajte (Zdroj: Freepik/bearfotos)

Vo väčšom hrnci rozpustite na strednom ohni maslo. Vložte cibuľu s pórom a poduste dozmäknutia.

Do hrnca vlejte vodu a pridajte zemiaky, mrkvu, špargľu a ryžu. Dochuťte soľou.

Polievku priveďte k varu, stíšte teplotu a nechajte povariť 30 minút, kým zelenina a ryža nezmäknú.

Polievku povarte, kým zelenina a ryža nezmäknú (Zdroj: Freepik/nt588)

Primiešajte špenát a smotanu na šľahanie. Ak sa vám zdá polievka príliš hustá, zrieďte ju vodou. Všetko povarte ešte 5 minút.

Jednotlivé porcie môžete dozdobiť čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: plnielanu.sk, allrecipes.com
Odporúčame