Ak si potrpíte na lahodné, husté polievky, nemali by ste prehliadnuť tento famózny recept. Potrebovať naň budete množstvo farebnej zeleniny a krémovosť jej dodá smotana. Po jej prvom ochutnaní ju určite zaradíte medzi vaše obľúbené recepty.
Potrebujeme
- 55 g masla
- 450 g póru
- 1 cibuľu
- 1,8 litra vody
- 3 väčšie zemiaky
- 2 väčšie mrkvy
- zväzok špargle
- 60 g surovej dlhozrnnej ryže
- 4 ČL soli
- 225 g čerstvého špenátu
- 250 ml smotany na šľahanie
Postup
Cibuľu, pór, zemiaky a mrkvu nakrájajte. Odrežte drevnaté konce špargle a pokrájajte ju na približne 3 cm kúsky.

Vo väčšom hrnci rozpustite na strednom ohni maslo. Vložte cibuľu s pórom a poduste dozmäknutia.
Do hrnca vlejte vodu a pridajte zemiaky, mrkvu, špargľu a ryžu. Dochuťte soľou.
Polievku priveďte k varu, stíšte teplotu a nechajte povariť 30 minút, kým zelenina a ryža nezmäknú.

Primiešajte špenát a smotanu na šľahanie. Ak sa vám zdá polievka príliš hustá, zrieďte ju vodou. Všetko povarte ešte 5 minút.
Jednotlivé porcie môžete dozdobiť čerstvými bylinkami. Prajeme dobrú chuť!
Zdieľať na