Recept na dnes: Mäkučké bravčové so zemiakmi a cibuľou, všetko sa zmenstí na jeden plech!

Bravčové so zemiakmi a cibuľou

Na bravčové so zemiakmi a cibuľou vám stačí jeden plech (Foto: Plnielanu.sk/Mirka)

Neradi trávite dlhé hodiny pri varení a uprednostňujete jednoduché a klasické jedlá? Potom vás možno inšpirujeme receptom na bravčové mäso, ktorý môže byť chutnou alternatívou k bežným rezňom. Výhodou je, že nebudete musieť nič obaľovať ani dávať pozor pri smažení. No a strašiť vás nebude ani hromada riadu – tentoraz vám bude stačiť len jeden plech!

Potrebujeme:

  • bravčové mäso – najlepšie karé
  • 10 ks zemiakov
  • 1 veľkú bielu cibuľu
  • 1 veľkú červenú cibuľu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • plátky slaniny
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • grilovacie korenie
  • rascu
  • mletú sladkú papriku
  • olej

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník


Postup:

Bravčové mäso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme podľa chuti a fantázie. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Pekáč vytrieme trochou oleja a poukladáme naň kolieska zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou.

Na zemiaky rozložíme kolieska bielej a červenej cibule a na ne nakladieme plátky pripraveného mäsa. Mäso posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a prikryjeme plátkami slaniny.

Dáme do vyhriatej rúry a zakryté alobalom pečieme cca 45 minút pri teplote 200 °C. Potom alobal odložíme a ešte 10 až 15 minút dopekáme odokryté. Podávame s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.

Bravčové so zemiakmi a cibuľou
Plnielanu.sk/Mirka

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame