Recept na dnes: Mäkučké bravčové so zemiakmi a cibuľou, stačí vám iba jeden plech!

Bravčové so zemiakmi a cibuľou

Na bravčové so zemiakmi a cibuľou vám stačí jeden plech (Foto: Plnielanu.sk/Mirka)

Neradi trávite dlhé hodiny pri varení a uprednostňujete jednoduché a klasické jedlá? Potom vás možno inšpirujeme receptom na bravčové mäso, ktorý môže byť chutnou alternatívou k bežným rezňom. Výhodou je, že nebudete musieť nič obaľovať ani dávať pozor pri smažení. No a strašiť vás nebude ani hromada riadu – tentoraz vám bude stačiť len jeden plech!

Potrebujeme:

– bravčové mäso – najlepšie karé
– 10 ks zemiakov
– 1 veľkú bielu cibuľu
– 1 veľkú červenú cibuľu
– 3 strúčiky cesnaku
– plátky slaniny
– soľ
– mleté čierne korenie
– grilovacie korenie
– rascu
– mletú sladkú papriku
– olej


Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník


Postup:

Bravčové mäso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme podľa chuti a fantázie. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Pekáč vytrieme trochou oleja a poukladáme naň kolieska zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou.

Na zemiaky rozložíme kolieska bielej a červenej cibule a na ne nakladieme plátky pripraveného mäsa. Mäso posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a prikryjeme plátkami slaniny.

Dáme do vyhriatej rúry a zakryté alobalom pečieme cca 45 minút pri teplote 200 °C. Potom alobal odložíme a ešte 10 až 15 minút dopekáme odokryté. Podávame s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.

Bravčové so zemiakmi a cibuľou
Plnielanu.sk/Mirka


Aké jedlá si z bravčoviny doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close