Neradi trávite dlhé hodiny pri varení a uprednostňujete jednoduché a klasické jedlá? Potom vás možno inšpirujeme receptom na bravčové mäso, ktorý môže byť chutnou alternatívou k bežným rezňom. Výhodou je, že nebudete musieť nič obaľovať ani dávať pozor pri smažení. No a strašiť vás nebude ani hromada riadu – tentoraz vám bude stačiť len jeden plech!
Potrebujeme:
- bravčové mäso – najlepšie karé
- 10 ks zemiakov
- 1 veľkú bielu cibuľu
- 1 veľkú červenú cibuľu
- 3 strúčiky cesnaku
- plátky slaniny
- soľ
- mleté čierne korenie
- grilovacie korenie
- rascu
- mletú sladkú papriku
- olej
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky a zľahka naklepeme. Z oboch strán osolíme a okoreníme podľa chuti a fantázie. Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na tenšie kolieska. Pekáč vytrieme trochou oleja a poukladáme naň kolieska zemiakov. Osolíme, okoreníme a posypeme rascou.
Na zemiaky rozložíme kolieska bielej a červenej cibule a na ne nakladieme plátky pripraveného mäsa. Mäso posypeme nadrobno nakrájaným cesnakom a prikryjeme plátkami slaniny.
Dáme do vyhriatej rúry a zakryté alobalom pečieme cca 45 minút pri teplote 200 °C. Potom alobal odložíme a ešte 10 až 15 minút dopekáme odokryté. Podávame s kyslými uhorkami alebo zeleninovým šalátom.
Zdieľať na
Zdieľaní