Omeleta trikrát inak: Rytierska, syrová či talianska – ktorú ochutnáte vy?

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi omelety?

Ilustračné foto

Milujete rýchlu kuchyňu a medzi vaše obľúbené potraviny patria vajíčka? Potom vás určite potešia recepty na rýchle a nenáročné omelety. Ich príprava zaberie minimum času, no výsledný efekt určite stojí za to. Chuťové bunky sa tak určite majú na čo tešiť. Vyskúšate špeciálnu rytiersku, syrovú či taliansku omeletu?


Rytierska omeleta

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 6 plátkov šunky
  • 3 plátky slaniny
  • tavený syr
  • tvrdý syr
  • trochu mlieka
  • petržlenovú vňať
  • bazalku

Postup: Šunku a slaninu si nakrájame na drobné kocky a opečieme ich na panvici. V miske si rozbijeme vajíčka a rozmiešame ich. Pridáme kúsky taveného syra, trochu mlieka, prisypeme vňať a bazalku. Vajíčkovú masu poriadne premiešame a vylejeme na opečenú salámu a slaninu. Panvicu zakryjeme pokrievkou a necháme chvíľku opekať. Keď je omeleta skoro hotová, nastrúhame na vrch tvrdý syr a necháme ho roztopiť.


Mohlo by vás zaujímať: Pochúťka pre rodinu aj pre návštevy: Skúste pizzu trikrát inak


Talianska omeleta

Potrebujeme:

  • 1 malú cibuľu
  • 5 vajec
  • 1 malú červenú papriku
  • 200 g mrazeného špenátu
  • 200 g ryže
  • 150 g šunky
  • 50 g parmezánu
  • maslo
  • bazalku
  • oregano
  • trochu mlieka
  • soľ

Postup: Vo veľkej panvici rozpustíme maslo na miernom ohni a dáme dusiť na kocky nakrájanú cibuľu a papriku. Pridáme bazalku a oregano a chvíľu miešame. Potom pridáme aj rozmrazený a vytlačený špenát a na kocky nakrájanú šunku, necháme to celé 2-3 minúty dobre prehriať. Vajcia zmiešame s parmezánom, mliekom, soľou, pridáme uvarenú ryžu, vylejeme do panvice a popražíme, kým omeleta celá nestuhne.


Mohlo by vás zaujímať: Originálne predjedlá: Ktoré z nich vyskúšate ako prvé?


Syrová omeleta

Potrebujeme:

  • 3 vajcia
  • 50 g strúhaného tvrdého syra
  • olej
  • 200 g uvarených zemiakov
  • petržlenovú vňať
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup: Na rozpálenom oleji opečieme z oboch strán na kocky nakrájané, uvarené a vychladnuté zemiaky. V miske si rozšľaháme vajcia s 3 lyžicami vody, syrom, osolíme a okoreníme ich. Nalejeme na zemiaky, prikryjeme a necháme stuhnúť. Po upečení ju posypeme petržlenovou vňaťou a teplú podávame. Dobrú chuť.


Máte aj vy nejaký obľúbený recept alebo tip na prípravu omelety? Napíšte do diskusie a vyhrajte víkendový pobyt alebo niektorú z ďalších cien v našej súťaži. Nezabudnite uviesť platný email.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (2)

  • witcher 26.03.2015, 21:40

    Zbožňujem recepty tohoto typu... Koľko je TROCHU MLIEKA? Aby som vedel keď sa nabudúce docitam že potrebujem dva krát trochu mlieka.?

  • Oľga Gašperanová 13.12.2012, 11:43

    ..... ja do syrovej omelety pridám ešte na kocky nakrájané údené mäso a " mňamka " je hotová :-)

1

Pridať komentár