FOTORECEPT Zapekaná brokolica s zemiakmi: Výborné pôstne jedlo očarí aj vás

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi brokolicu a jedlá z nej?

Zapekané jedlo nikdy nesklame

Zapekané jedlo nikdy nesklame. Do zapekacej misy možno nakombinovať naozaj veľa surovín, ktoré máte práve v chladničke a vyčarovať tak výborné jedlo. V tomto recepte vám prinášame vynikajúcu brokolicu. Je famózna, môžete ju zapiecť iba so zálievkou a syrom alebo pridať aj oblohu, ktorou môžu byť zemiaky či cestoviny. Pokiaľ chcete ešte výdatnejší obed doplňte aj opečené kuracie mäsko.


Potrebujeme:

  • 1 brokolicu
  • 100 g tvrdého syra
  • 700 g zemiakov
  • 200 ml smotany na varenie
  • 10 strúčikov cesnaku
  • 150 ml bieleho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • soľ, korenie

Postup:

Umyté zemiaky si dáme variť do polomäkka. Brokolicu si rozdelíme na ružičky a dáme ju variť stopkami nadol na 5 minút do vriacej, osolenej vody.

Mohlo by vás zaujímať: Zapekané cestoviny s brokolicou: Jednoduchá príprava a výborná chuť dostane aj vás


Brokolicu scedíme a poriadne premyjeme studenou vodou.
   
V miske si nachystáme zálievku z vajíčok, smotany, piatich strúčikov pretlačeného cesnaku, jogurtu a dochutíme ju soľou a korením.

Mohlo by vás zaujímať: Cestovinové recepty: Podľa vašej chuti - s tuniakom, brokolicou či hríbami!


Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky, okoreníme a zvyšné strúčiky cesnaku nakrájame na plátky a dáme na zemiaky.
   
Pridáme ružičky brokolice.

Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky


Zalejeme zálievkou, na vrch dáme nastrúhaný syr a dáme zapiecť do rúry na 200°C.

Máte radi brokolicu? Aké jedlá si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (1)

  • Ľubica Bučková 11.03.2017, 08:10

    Brokolicovo-zemiakové fašírky (famózne) 1 brokolica, 20 dkg vopred v šupke uvarených zemiakov, soľ, 5 PL ovsených vločiek, 8 dkg strúhaného syra, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 2 PL detskej krupice, múka alebo strúhanka na obsýpanie, olej na vyprážanie. Zemiaky vopred v šupke uvarené ošúpeme a pretlačíme. Brokolicu uvaríme v slanej vode 10-15´. Scedíme, prelejeme krátko studenou vodou a pretlačíme. Pridáme ku zemiakom. Pridáme vajcia, soľ, korenie , syr, vločky a krupicu. Dobre premiešame a necháme cca 1/2 hod. odstáť, aby sa krupica napučala. Z masy odoberáme polievkovou lyžicou hrudky, ktorí na ruke tvarujeme na fašírky a na ruke ich obsýpame hrubou múkou alebo strúhankou (z oboch strán). Kladieme do rozhorúčeného oleja a z oboch strán vyprážame cca 8-10´. Obraciame opatrne, pomocou dvoch plochých obracačiek. Je to mňamka!!!!!

1

Pridať komentár