FOTORECEPT Hermelín s karamelizovanou cibuľou a pivom: Bezchybná kombinácia!

Najčítanejšie dnes
3 dni
Týždeň

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte radi syrové jedlá?

Ak hľadáte netradičný recept na prípravu grilovaného hermelínu, ste na dobrej adrese

Hermelín je mäkký zrejúci syr, ktorý sa teší obrovskej obľube. Je výborný surový, nakladaný, vyprážaný aj grilovaný. Ak hľadáte netradičný recept na prípravu grilovaného hermelínu, ste na dobrej adrese.


Plesnivé syry fantasticky pasujú k sladkému ovociu a zelenine, dobre známa je ich kombinácia s hroznom, s ktorou jednoducho nemôžete trafiť vedľa. V tomto fotorecepte sladká chuť cibuľky dodá slanému syru zaujímavú chuť.

Syr môžete podávať s opečenými nakrájanými bagetkami a grilovanou či čerstvou zeleninou. 

Potrebujeme
(dve porcie):

  • 2 ks hermelínu alebo enciánu
  • 2 ks stredne veľkej cibuľky
  • 1 PL bieleho alebo trstinového cukru
  • 5 PL piva
  • tymián
  • 2 PL horčice
  • 2 PL oleja
  • soľ
  • bagetu
  • zeleninu

Postup:

Na oleji si vypražíme cibuľku.

Mohlo by vás zaujímať: Milovníci syrov, pozor! Pripravte si dobroty, ktoré sa vám rozplynú na jazyku


Cibuľu posypeme cukrom. Keď bude cibuľka skaramelizovaná nalejeme do panvice pivo a dochutíme soľou.
   
Varíme dokiaľ sa pivo nevyparí.

Mohlo by vás zaujímať: S rybou, mäsom, polievkou či zemiakmi: Ochutnajte naše syrové recepty


Hermelín potrieme horčicou a navrch dáme nasekaný tymián.
   
Syry zabalíme do alobalu a opečieme na grilovacej panvici alebo grile z oboch strán cca 6 minút.

Mohlo by vás zaujímať: Tip na výborný syrový sendvič, ktorý zvládne pripraviť každý: VIDEO ako na to!


Bagetky nasucho opečieme na panvici a nakoniec pokvapkáme olivovým olejom.
   
Podávame so zeleninou.

Na aké spôsoby si hermelín pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár