Chcete mať budúci rok more peňazí? Začnite pre to robiť niečo hneď 1. januára! Ľudové múdrosti radia v tento deň konzumovať všetko, čoho je veľa – napríklad mak či práve šošovicu. Tá červená je na rozdiel od klasickej ľahko stráviteľná, pričom jej príprava je veľmi rýchla. Je vhodná pre deti, na prípravu šalátov, polievok, kaší a pod. Obsahuje tiež veľa vitamínov, preto ju smelo môžete zaradiť do svojho zdravého jedálnička.
Potrebujeme:
- 1 l vývaru (pokiaľ nechcete takú hustú, dajte 1,2 l)
- 350 – 400 g červenej šošovice
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červenú cibuľku
- 1 čili papričku
- 2 ČL celej rasce
- 2 mrkvy
- trochu masla a oleja
- soľ, korenie
Postup:
V hrnci opražíme rascu s nakrájanou chilli papričku. | |
Mohlo by vás zaujímať: Originálne a zdravé pôstne jedlá: Vaše telo z nich bude mať radosť |
|
Keď budeme počuť praskať rascu, pridáme trochu masla, oleja a nadrobno nakrájanú cibuľku s cesnakom. | |
Po opražení cibuľky pridáme prepláchnutú šošovicu. | |
Mohlo by vás zaujímať: Inšpirujte sa jedálničkom starých mám: Na čom si Slováci pochutnávali pred rokmi? |
|
Do hrnca vložíme aj nakrájanú mrkvu, poriadne zamiešame a chvíľu restujeme. | |
Zalejeme vývarom a max. 20 minút varíme pod pokrievkou. | |
Mohlo by vás zaujímať: Hriech, ktorý stojí za to: Mňam, megaútok na vaše chuťové poháriky |
|
Dochutíme soľou a korením. |
Máte radi šošovicu? Aké jedlá si z nej varíte vy? Napíšte ostatným čitateľom do diskusie pod článkom.
Zdieľať na