Osie hniezda sa pečú v nejednej slovenskej domácnosti. Recept má totiž hneď niekoľko výhod. Je rýchlo hotový, nepotrebujeme naň veľa ingrediencií, upečené koláčiky vyzerajú i voňajú skvelo a aj preto sme náchylní veriť, že sa už nedá vylepšiť. No je to naozaj tak? Skúste si osie hniezda pripraviť z medového cesta a budete príjemne prekvapení.
Potrebujeme:
- 250 g hladkej múky
- 50 g medu
- 300 ml mlieka
- ½ droždia
- 20 g roztopeného masla
- 1 vajce
- 1 PL cukru
- škoricu
- cukor
- roztopené maslo
Postup:
![]() |
Vlažné mlieko, lyžicu cukru a droždie skombinujeme a necháme vykysnúť. |
![]() |
Múku, med a vajíčko dáme do väčšej misky. |
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku |
|
![]() |
Prilejeme vykysnutý kvások a premiesime. |
![]() |
Nakoniec pridáme ešte rozpustené maslo. |
Tiež by vás mohlo zaujať: Ochutnajte med na tri spôsoby: Ako sušienky, domácu „marlénku“ či perníkový koláč |
|
![]() |
Vypracujeme redšie cesto. |
![]() |
Necháme podkysnúť približne 30 minút. |
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní |
|
![]() |
Vykysnuté cesto vyklopíme, posypeme múkou a rozdelíme na dve časti. |
![]() |
Oba kúsky rozvaľkáme a potrieme rozpusteným maslom. |
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT „Kinder“ mliečny rez: Domáca verzia dobroty nielen pre najmenších |
|
![]() |
Posypeme cukrom a škoricou. My sme zvolili hnedý cukor. |
![]() |
Potom cesto opatrne zrolujeme. |
Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Máte chuť na langoš? Túto jarmočnú pochúťku si ľahko pripravíte aj doma |
|
![]() |
Pokrájame na malé kúsky a pečieme približne 10 minút pri teplote 180 stupňov. |
![]() |
Dobrú chuť! |
Pripravujete si doma osie hniezda? Aké ďalšie recepty na ich prípravu poznáte vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.
Zdieľať na