FOTORECEPT Skoro žiadna robota a výborná chuť: Chrumkavé kura so zemiakmi z jedného pekáča sa oplatí

Medové kurča so zemiakmi

Medové kurča so zemiakmi je lahôdkou, ktorá zachutí každému milovníkovi mäsa (Foto: Plnielanu.sk/Mirka)

Ste unavení z práce a na veľké vyváranie vám nezostáva čas a energia? Alebo ste možno doma a už vám dochádzajú nápady, čo uvariť rodine? Nech je tak alebo onak, s naším pečeným medovým kurčaťom nešliapnete vedľa. Hotové je do hodinky a zahviezdite na obed aj večeru.

Potrebujeme (4 porcie):

– 4 kuracie stehná alebo štvrtky s kožou
– 1/2 kg malých zemiakov
– 200 g zelených fazuliek
– 4 lyžice hustej kyslej smotany
– 2 lyžice horčice
– 2 strúčiky cesnaku
– kurací vývar
– 2 lyžice medu
– 1/2 zväzku rozmarínu (môže byť aj sušený)
– soľ

Postup:

Medové kurča so zemiakmi
1. Zemiaky si očistíme, alebo ich dobre vydrhneme.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Kura plnené sušenými slivkami: Za tento obed vás pochváli celá rodina


Medové kurča so zemiakmi
2. Horčicu zmiešame so smotanou, pridáme prelisovaný cesnak a pokrájaný rozmarínu. Prilejeme cca 150 ml vývaru a premiešame.
Medové kurča so zemiakmi
3. Na pekáč uložíme kuracie stehná potreté soľou a medzi ne poukladáme malé zemiaky a umyté zelené fazuľky. Všetko by malo ležať tesne pri sebe.

Mohlo by vás zaujať: VIDEOTIP Poriadne šťavnaté kurča na zelenine: Vyskúšajte tento overený recept


Medové kurča so zemiakmi
4. Prelejeme pripravenou omáčkou a pokvapkáme medom. V rúre vyhriatej na 200 °C pečieme približne 45 minút, resp. kým nebude kurča prepečené a zemiaky mäkké.
Medové kurča so zemiakmi
5. Na záver môžeme dozdobiť trochou rozmarínu. Dobrú chuť!

Hľadáte ďalšie rýchle a jednoduché recepty? Pozrite si ich v šikovnej kuchárke!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame