Jar sa pre niektorých nesie v znamení zberu medvedieho cesnaku, ktorý patrí medzi obľúbené bylinky. Môžeme ich získať priamo v prírode, ak nemáme to šťastie, že nám rastie priamo na záhrade, prípadne využiť zmrazené zásoby. Taktiež recept obsahuje ďalšiu surovinu, ktorá v posledných týždňoch obsadila pulty obchodov – špargľu. Tá je hlavnou súčasťou ďalšej našej krémovej polievky.
Špargľa je zdrojom vitamínov A, C, E, K a B6. Tiež obsahuje železo, folát, bielkoviny a vlákninu, ktorá nám môže pomôcť pri chudnutí. Telo ju totiž trávi pomaly, čiže sa cítime zasýtení po dlhšiu dobu.
Potrebujeme:
- 30 lístkov medvedieho cesnaku
- zväzok zelenej špargle
- petržlen
- 2-3 ks šalotky
- trochu nastrúhaného syru a slaninky na ozdobu
- olivový olej
- oriešok masla
- soľ, korenie
- chilli
Postup:
![]() |
Cesnak umyjeme, zeleninu pokrájame. Pokiaľ má špargľa drevnaté konce, odrežeme ich a vyhodíme. Lúpať nemusíme. |
Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová špargľová polievka: S cesnakom a parmezánom je naozaj lahodná |
|
![]() |
Základ polievky pripravíme na šalotkách. Cibuľky opražíme, osolíme a pridáme petržlen a špargľu. Zeleninu chvíľu podusíme a zalejeme vývarom. |
![]() |
Po 20 minútach pridáme medvedí cesnak. |
Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč |
|
![]() |
Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme soľou a korením a trochou chilli. |
Máte radi špargľu? Aké dobroty si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.
Zdieľať na