FOTORECEPT Polievka z medvedieho cesnaku a špargle: Chutná rozlúčka s jarou

Špargľová polievka s medvedím cesnakom

plnielanu.sk

Jar sa pre niektorých nesie v znamení zberu medvedieho cesnaku, ktorý patrí medzi obľúbené bylinky. Môžeme ich získať priamo v prírode, ak nemáme to šťastie, že nám rastie priamo na záhrade, prípadne využiť zmrazené zásoby. Taktiež recept obsahuje ďalšiu surovinu, ktorá v posledných týždňoch obsadila pulty obchodov – špargľu. Tá je hlavnou súčasťou ďalšej našej krémovej polievky.

Špargľa je zdrojom vitamínov A, C, E, K a B6. Tiež obsahuje železo, folát, bielkoviny a vlákninu, ktorá nám môže pomôcť pri chudnutí. Telo ju totiž trávi pomaly, čiže sa cítime zasýtení po dlhšiu dobu. 

Potrebujeme:

  • 30 lístkov medvedieho cesnaku
  • zväzok zelenej špargle
  • petržlen
  • 2-3 ks šalotky
  • trochu nastrúhaného syru a slaninky na ozdobu
  • olivový olej
  • oriešok masla
  • soľ, korenie
  • chilli

Postup:

Cesnak umyjeme, zeleninu pokrájame. Pokiaľ má špargľa drevnaté konce, odrežeme ich a vyhodíme. Lúpať nemusíme.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Krémová špargľová polievka: S cesnakom a parmezánom je naozaj lahodná


Základ polievky pripravíme na šalotkách. Cibuľky opražíme, osolíme a pridáme petržlen a špargľu. Zeleninu chvíľu podusíme a zalejeme vývarom.
Po 20 minútach pridáme medvedí cesnak.

Mohlo by vás zaujímať: 3 skvelé recepty s pivom: Pripravte si parádnu pizzu, pečené kura aj čokoládový koláč


Polievku rozmixujeme, pokiaľ je potrebné dochutíme soľou a korením a trochou chilli.

Máte radi špargľu? Aké dobroty si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk/Michaela, plnielanu.sk/Michaela

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close