Raňajky rýchlo, chutne a lacno: Pripravte si originálne a zdravé nátierky

Nátierka

freedigitalphotos.com

Nátierky, kto by ich nemiloval. Chutné, rýchle a najmä nezaťažia vašu peňaženku. Ak presne viete, čo ste do tej svojej dali, nemusíte sa báť ani o zdravie. Žiadne konzervanty a nepopulárne éčka. Pripravte svojim blízkym chutné raňajky za pár drobných.

Špenátová nátierka

Potrebujeme:

  • 1 balenie mrazeného špenátu
  • 1 zväzok mladej cibuľky
  • 1 zväzok kôpru
  • soľ
  • 1 biely jogurt alebo kyslú smotanu

Postup: Špenát necháme pri izbovej teplote rozmraziť. Dáme ho do sitka, aby zároveň odkvapkal. Medzitým si nakrájame cibuľku nadrobno a dobre premiešame spolu s nasekaným kôprom a soľou podľa chuti. Pridáme špenát a jogurt, znova poriadne zamiešame. Nátierka najlepšie chutí s hriankami, paradajkami a vajíčkom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tri kulinárske dobroty z paradajok: Osviežia váš stôl a nezaťažia žalúdok


Drožďová nátierka

Potrebujeme:

  • 3 kocky droždia
  • 4 vajíčka
  • maslo
  • 1 malú cibuľu
  • pažítku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup: Maslo rozpustíme na panvici a najemno nakrájanú cibuľku na ňom osmažíme dozlata. Potom na ňu rozdrobíme droždie a necháme ho úplne rozpustiť. Miešame 5 minút, aby sa opätovne zrazilo a odstavíme. Pridáme vajcia, dôkladne spojíme a vrátime na oheň. Spracovávame, kým sa nátierka úplne nespojí. Dochutíme pažítkou, korením a soľou podľa chuti. Zmes rozmixujeme a keď vychladne zmiešame s maslom.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tip na raňajky či studenú večeru: Nátierky sú jednoduché a chutia každému


Pažítková nátierka

Potrebujeme:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 1 kyslú smotanu
  • pažítku (podľa chuti)
  • soľ
  • koreniny

Postup: Smotanu a tvaroh spolu vymiešame, ochutíme soľou a korením podľa uváženia. Pažítku posekáme na drobno a pridáme do zmesi. Podávame ihneď.

Avokádová nátierka

Potrebujeme:

  • 1 zrelé avokádo
  • limetkovú šťavu
  • cesnak

Postup: Avokádo očistíme, vyberieme kôstku a rozmixujeme ho. Pridáme pretlačený cesnak a dochutíme limetkovou šťavou. Podávame s opečenými bagetkami.


Tiež by vás mohlo zaujať: Tip od šéfkuchára: Vynikajúca domáca paštéta patrí k zime – spravte si ju aj vy


Tvarohová nátierka s reďkovkou

Potrebujeme:

  • 100 g tvarohu
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 100 g reďkoviek
  • 100 g mladej cibuľky s vňaťou
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL citrónovej šťavy

Postup: Do tvarohu vymiešaného so smotanou pridáme nadrobno nakrájané reďkovky. Ochutíme soľou, korením i šťavou a necháme odstáť.


Ktoré ďalšie chutné a zdravé nátierky si doma pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom svoje tipy v diskusii pod článkom .

Zdroj: freedigitalphotos.com, freedigitalphotos.com, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close