Recept na dnes: Jesenný ovocný šalát – pripravte ho aj so zálievkou, určite vám zachutí!

ovocie pripravené na jesenný ovocný šalát

Na prípravu šalátu sa hodia sladšie odrody jabĺk (Zdroj: Freepik/azerbaijan_stockers)

Využívať sezónne suroviny je kulinárskym trendom, pochutnajte si preto na aktuálne dozrievajúcich plodoch a pripravte si jesenný ovocný šalát. Základnými ingredienciami sú jablká, hrozno a bobuľové ovocie. A keď šalát pripravíte s netradičnou zálievkou, dodáte mu novú dimenziu chutí. Určite vás milo prekvapí.

Potrebujeme

  • 450 g tmavého hrozna, ideálne bez jadierok
  • 350 černíc (alebo malín, čučoriedok, jahôd)
  • 2 veľké sladké jablká
  • 1 šálka nasekaných pekanových alebo vlašských orechov

Zálievka na jesenný ovocný šalát

  • 1 pomaranč
  • 2 PL javorového sirupu alebo medu
  • ¾ ČL mletej škorice

Postup

  1. Do veľkej misy pridáme šťavu a kôru z jedného pomaranča, javorový sirup a mletú škoricu. Dobre premiešame.
  2. Potom pridáme bobuľky hrozna, černice a na kocky nakrájané jablká. Posypeme orechmi.
  3. Ovocie premiešame so zálievkou a šalát podávame ihneď alebo ho dáme do chladničky schladiť.
  4. Šalát je možné pripraviť deň vopred a uskladniť v chladničke. Pred podávaním ho treba premiešať, aby sa obalili zálievkou. V chladničke vydrží v uzavretej nádobe 3 až 4 dni.

Sledujte náš Instagram

Zdroj: Plnielanu.sk, Thetoastykitchen.com
Odporúčame