Využívať sezónne suroviny je kulinárskym trendom, pochutnajte si preto na aktuálne dozrievajúcich plodoch a pripravte si jesenný ovocný šalát. Základnými ingredienciami sú jablká, hrozno a bobuľové ovocie. A keď šalát pripravíte s netradičnou zálievkou, dodáte mu novú dimenziu chutí. Určite vás milo prekvapí.
Potrebujeme
- 450 g tmavého hrozna, ideálne bez jadierok
- 350 černíc (alebo malín, čučoriedok, jahôd)
- 2 veľké sladké jablká
- 1 šálka nasekaných pekanových alebo vlašských orechov
Zálievka na jesenný ovocný šalát
- 1 pomaranč
- 2 PL javorového sirupu alebo medu
- ¾ ČL mletej škorice
Postup
- Do veľkej misy pridáme šťavu a kôru z jedného pomaranča, javorový sirup a mletú škoricu. Dobre premiešame.
- Potom pridáme bobuľky hrozna, černice a na kocky nakrájané jablká. Posypeme orechmi.
- Ovocie premiešame so zálievkou a šalát podávame ihneď alebo ho dáme do chladničky schladiť.
- Šalát je možné pripraviť deň vopred a uskladniť v chladničke. Pred podávaním ho treba premiešať, aby sa obalili zálievkou. V chladničke vydrží v uzavretej nádobe 3 až 4 dni.
Zdieľať na