Prichádza jar a vy máte chuť na niečo svieže a nové? Ak patríte k milovníkom rizota, máme pre vás recept na sezónnu chuťovku, ktorá pristane na vašom stole už za niekoľko minút. Tento recept je navyše lacný – ryžu a zeleninu kúpite do pár eur a medvedí cesnak si nazbierate v lese, alebo zoženiete v obchode.
Budeme potrebovať:
- 300 g uvarenej ryže
- 1 väčšiu cviklu
- 1 veľkú mrkvu
- 1 bobkový list
- soľ
- 1 cibuľu
- 2 lyžice olivového oleja
- hrsť medvedieho cesnaku
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé rizoto plné krásnych farieb: Ryžu by ste v ňom však hľadali márne, máme niečo lepšie!
Postup:
- Cviklu a mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Zeleninu dáme do vriacej vody so štipkou soli, bobkovým listom a varíme domäkka.
- Zatiaľ očistíme cibuľu, nakrájame na tenké plátky a speníme na oleji.
- K cibuli pridáme ryžu, uvarenú zeleninu a medvedí cesnak. Ten môže byť pokojne aj mrazený. Všetko premiešame a ešte pár minút restujeme. Rizoto dochutíme.
- Cviklové rizoto podávame podľa chuti, napríklad s orechmi, syrom alebo bryndzou.