Recept na dnes: Lacné a jednoduché na rizoto s cviklou a medvedím cesnakom

Cviklové rizoto s bryndzou

Rizoto s cviklou a medvedím cesnakom bude jarným závanom vo vašej kuchyni (Zdroj: GettyImages)

Prichádza jar a vy máte chuť na niečo svieže a nové? Ak patríte k milovníkom rizota, máme pre vás recept na sezónnu chuťovku, ktorá pristane na vašom stole už za niekoľko minút. Tento recept je navyše lacný – ryžu a zeleninu kúpite do pár eur a medvedí cesnak si nazbierate v lese, alebo zoženiete v obchode.

Budeme potrebovať:

  • 300 g uvarenej ryže
  • 1 väčšiu cviklu
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť medvedieho cesnaku

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé rizoto plné krásnych farieb: Ryžu by ste v ňom však hľadali márne, máme niečo lepšie!


Postup:

  1. Cviklu a mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Zeleninu dáme do vriacej vody so štipkou soli, bobkovým listom a varíme domäkka.
  2. Zatiaľ očistíme cibuľu, nakrájame na tenké plátky a speníme na oleji.
  3. K cibuli pridáme ryžu, uvarenú zeleninu a medvedí cesnak. Ten môže byť pokojne aj mrazený. Všetko premiešame a ešte pár minút restujeme. Rizoto dochutíme.
  4. Cviklové rizoto podávame podľa chuti, napríklad s orechmi, syrom alebo bryndzou.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close