Recept na dnes: Lacné a jednoduché na rizoto s cviklou a medvedím cesnakom

Cviklové rizoto s bryndzou

Rizoto s cviklou a medvedím cesnakom bude jarným závanom vo vašej kuchyni (Zdroj: GettyImages)

Prichádza jar a vy máte chuť na niečo svieže a nové? Ak patríte k milovníkom rizota, máme pre vás recept na sezónnu chuťovku, ktorá pristane na vašom stole už za niekoľko minút. Tento recept je navyše lacný – ryžu a zeleninu kúpite do pár eur a medvedí cesnak si nazbierate v lese, alebo zoženiete v obchode.

Budeme potrebovať:

  • 300 g uvarenej ryže
  • 1 väčšiu cviklu
  • 1 veľkú mrkvu
  • 1 bobkový list
  • soľ
  • 1 cibuľu
  • 2 lyžice olivového oleja
  • hrsť medvedieho cesnaku

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Zdravé rizoto plné krásnych farieb: Ryžu by ste v ňom však hľadali márne, máme niečo lepšie!


Postup:

  1. Cviklu a mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kocky. Zeleninu dáme do vriacej vody so štipkou soli, bobkovým listom a varíme domäkka.
  2. Zatiaľ očistíme cibuľu, nakrájame na tenké plátky a speníme na oleji.
  3. K cibuli pridáme ryžu, uvarenú zeleninu a medvedí cesnak. Ten môže byť pokojne aj mrazený. Všetko premiešame a ešte pár minút restujeme. Rizoto dochutíme.
  4. Cviklové rizoto podávame podľa chuti, napríklad s orechmi, syrom alebo bryndzou.

Objavte ešte viac zaujímavých článkov, receptov a videí!

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame