FOTORECEPT „Krvavé“ srdce alebo nadýchaný domáci puding: Ktorý rýchly dezert skúsite ako prvý?

puding

Emma

Radi maškrtíte, no nie vždy vám na prípravu zložitých dezertov zostáva dostatok času? Možno vás inšpirujú svieže pochúťky, ktoré zvládnete za pár minút. Osloviť vás môžu najmä tým, že potrebné ingrediencie pravdepodobne nájdete v chladničke a nebudete musieť kvôli nim utekať do obchodu. Ak ste mali tento rok bohatú úrodu malín, ríbezlí alebo ste si boli nazbierať čučoriedky a černice, nasledovné recepty sú určené práve vám. Zmes lesného ovocia si však môžete kúpiť aj v obchode zmrazenú.

 

Lahodný puding bez prášku

Na prípravu tohto dezertu budeme potrebovať:

  • 0,5 litra plnotučného mlieka
  • 3 lyžice domáceho vanilkového cukru (krupicový cukor zmiešaný s pravou vanilkou)
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 celé vajíčka
  • štipku soli
  • trochu masla
  • zmes lesného ovocia
  • vanilkový cukor
  • škoricový cukor
  • piškóty so želé polomáčané v čokoláde (tzv. Jaffa keksy) – môžete ich nahradiť klasickými piškótami
Piškóty so želé a čokoládovou polevou si pokrájame na menšie kúsky a vložíme na dno menších misiek.
Na panvicu vysypeme zmes lesného ovocia, ktorú ochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom.
Ovocie prihrejeme, aby pustilo šťavu a aby sa nám roztopil cukor.
Lesnú zmes potom prerozdelíme do pripravených misiek s piškótami.
Dva bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.
Do hrnca vylejeme približne 350 ml mlieka a pridame 3 lyžice domáceho vanilkového cukru. Čierne zrniečka sú zo struku pravej vanilky. Prihrievame, kým mlieko nezovrie.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Limetkovo-citrónové muffiny: Doprajte si maškrtu a osvieženie v jednom!
Zvyšné mlieko dobre rozmiešami s dvomi žĺtkami a dvomi lyžicami hladkej múky (kopcom).
Keď nám mlieko v hrnci zovrie, prilejeme k nemu zvyšné mlieko so žĺtkami a múkou.
Dôkladne miešame a keď zmes dostatočne zhustne, odstavíme z plameňa. Vložíme kúsok masla a necháme ho rozpustiť.
Nakoniec opatrne vmiešame pripravený sneh.
Vznikne nám nadýchaný puding, ktorý vrstvíme na ovocie v miskách.
Vrch pudingu môžeme posypat grankom alebo kakaom, ozdobiť keksom, ovocím alebo aj lístkom medovky či mäty. Dobrú chuť!

Mohlo by vás zaujať: Dobroty z ríbezlí: Hodia sa na bežný deň aj na slávnostné príležitosti


Svieži koláč „Krvavé“ srdce

Rýchlu pochúťku si môžete urobiť z týchto ingrediencií:

  • zmesi lesného ovocia
  • škoricového cukru
  • vanilkového cukru
  • tortového želé
  • dvoch vajíčok
  • 4 lyžíc mlieka
  • 4 lyžíc oleja
  • 4 lyžíc práškového cukru
  • 4 lyžíc polohrubej múky
  • 4 lyžíc hladkej špaldovej múky
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • šľahačky
Formu vhodnú do mikrovlnnej rúry si vymastíme kúskom masla.
Podobne ako v prvom recepte si na panvicu vysypeme zmes lesného ovocia, ktorú ochutíme vanilkovým a škoricovým cukrom. Keď ovocie pustí šťavu, privedieme ju k varu. Pridáme asi tretinu sáčku tortového želé a varíme približne minútu. Potom zmes prelejeme do formy a necháme stuhnúť (vychladnúť). Tortové želé slúži na to, aby sa cesto nevlialo do tekutého ovocia.
Do misky si pripravíme všetky suroviny potrebné na cesto: múku, cukor, olej, mlieko, vajíčka, prások do pečiva.
Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Sacherova torta: Pripravte si viedenskú lahôdku priamo vo vašej kuchyni
Dobre zamiešame a vzniknuté cesto vylejeme na stuhnuté ovocie. Formu vložíme do mikrovlnky a pečieme pri plnom výkone (900W) 12 – 14 minút (podľa typu mikrovlnky).
Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť. Potom ho opatrne preklopíme a nakrájame.
Servírujeme s osladenou šľahačkou. Dobrú chuť!

 

Zdroj: Emma, Emma, Emma

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close