FOTORECEPT Stálica školských jedální: Kto má rád čevapčiči, stavte na tento výborný recept

Čevapčiči

plnielanu.sk

Originál čevapčiči sa robí z iného mäsa, no u nás je populárne robiť ho z hovädziny a bravčoviny a tak si ho spravíme aj v tomto recepte. Ak chcete dosiahnuť tú pravú chuť, určite nezabudnite jedlo servírovať s cibuľkou a horčicou. Ako prílohu sme zvolili maslové zemiaky, ktoré sa ku čevapčiči výborne hodia.

Potrebujeme (4 osoby):

  • 500 g mletého mäsa (polovica hovädzie, polovica bravčového)
  • trochu múky
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • malú cibuľku
  • trochu sýtenej minerálky
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • bravčovú masť

Príloha:

  • horčica
  • cibuľa
  • zemiaky
  • maslo

Mohlo by vás zaujímať: Chutné recepty s mletým mäsom: Vyskúšajte pečené fašírky aj ostré mäsové guľky


Postup:

Očistíme, nakrájame zemiaky a dáme ich variť do osolenej vody.
Mäso namelieme najemno a zmiešame s najemno nakrájanou cibuľkou, soľou, korením, cesnakom. Prilejeme trochu minerálky.

Mohlo by vás zaujímať: Recepty z mletého mäsa sú chutné a rýchle: Vyskúšate ich aj vy?


Na pomúčenej podložke si vytvarujeme valčeky, ktoré napichujeme na špajdle s ktorými sa mäso bude lepšie otáčať.
Na bravčovej masti opekáme mäsko z každej strany.

Mohlo by vás zaujímať: Zaspomínate si so slzou v oku alebo vás rovno napne: Pozrite na neuveriteľné fotky zo školskej jedálne


Zemiaky precedíme a ešte na horúce pridáme roztopiť plátky masla.
Podávame s horčicou a nakrájanou cibuľkou.

Máte radi čevapčiči? Ako si doma toto jedlo pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom recept do diskusie pod článkom.





Zdroj: plnielanu.sk, plnielanu.sk, plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close