Pripravte si veľmi rýchly, zdravý a výnimočný obed. Klasické cestoviny vymeníme za cuketu, nezdravé ingrediencie, ktoré používame do omáčok, nahradíme zdravými a výdatnými surovinami, z ktorých si pripravíme vynikajúce pesto.
Potrebujeme:
(na 2 väčšie porcie)
- 2 stredne veľké cukety
- 80 g čerstvého baby špenátu
- cherry paradajky
- 50 g slnečnicových semienok
- 60 g sušených paradajok v oleji
- 80 g čiernych olív
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL panenského olivového oleja
- parmezán
- soľ, korenie
Postup:
![]() |
Najprv si pripravíme pesto. Do mixéru si vložíme slnečnicové semienka, sušené paradajky, olivy, cesnak, olivový olej, 2 PL parmezánu a 40 g špenátu. |
Mohlo by vás zaujať: Večera chutne, rýchlo a lacno: Tieto cestovinové recepty poslúžia aj vám |
|
![]() |
Zmixujeme na hladšie pesto. Pokiaľ chcete, môžete pridať viac oleja. |
![]() |
Z cukiet pripravíme špagety pomocou špeciálnej škrabky. |
Mohlo by vás zaujať: Cuketové recepty pre zdravie aj lepšiu líniu: Skúšali ste ich už? |
|
![]() |
Na kvapke oleja opečieme špagety. |
![]() |
Po troch minútach pridáme zvyšok špenátu, soľ, korenie a počkáme, kým nám špenát nezmäkne. Stačí ďalšie 2-3 minútky. |
Mohlo by vás zaujať: Recept na sushi: Pripravte si doma tradičné japonské jedlo podľa videa |
|
![]() |
Pripravené pesto primiešame do špagiet. |
![]() |
Podávame s nakrájanými paradajkami a nastrúhaným parmezánom. |
S čím si cestoviny zvyknete pripravovať najčastejšie vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.
Zdieľať na