Chutí vám kura na smotane? Ak ste fanúšikom hydiny, je pre vás tento recept doslova stvorený. Jednoduchý a chutný obed bude na stole za chvíľu. Príloha sa totiž upečie spolu s chrumkavým mäsom.
Potrebujeme:
- 1 kurča
- 1 kg zemiakov
- 2 PL oleja
- 250 ml sladkej smotany
- 200 g nastrúhaného syra
- 3 PL hladkej múky
- 1 PL mletej červenej papriky
- 1 PL grilovacieho korenia
- 1 PL korenia na kura
- 1 PL sušeného cesnaku
- 1 PL soli
Postup:
|
Zemiaky očistíme, nakrájame na väčšie kúsky, poukladáme na dno pekáča, podlejeme trochou oleja a mierne osolíme. |
Mohlo by vás zaujímať: Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy? |
|
|
Múku, korenie a soľ dôkladne zmiešame vo väčšej miske. |
|
Kura rozporciujeme, ak chceme, z jednotlivých kúskov stiahneme kožu a obalíme v koreninovej zmesi. |
Mohlo by vás zaujímať: Rýchly tip na obed či večeru? Tieto minútky vám ušetria čas a chutia skvele! |
|
|
Nakorenené kúsky mäsa poukladáme na zemiaky. |
|
Mäso polejeme sladkou smotanou. |
Mohlo by vás zaujímať: Mäso so zemiakmi: Klasická kombinácia, ktorá nikdy nezomrie |
|
|
Takto pripravené kura vložíme do vyhriatej rúry a pečieme hodinu na 200 stupňoch. |
|
Po uplynutí času kura vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a necháme zapiecť ďalších 15 minút. |
Mohlo by vás zaujímať: Kuracie minútky prídu počas týždňa vhod: Na stole ich máte za pár minút |
|
|
Dobrú chuť! |
Na aké rôzne spôsoby a ako často si kuracinu pripravujete vy? Napíšte ostatným čiateľom v diskusii.
Zdieľať na