Jednoduché kuracie prsia trikrát inak: Ktorý recept vyskúšate vy?

Kuracie prsia

photl.com

Najrýchlejšie urobené, zdravé, chutné a ešte aj diétne. Také sú kuracie prsia. V kuchyni ich používa množstvo ľudí, no väčšinou sa pri nich nevyhneme stále rovnakým receptom. My vám prinášame tri jednoduché obmeny, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať!

Paprikovo-smotanové zapekané prsíčka

Potrebujeme:

  • 1 smotanu na šľahanie
  • 2 balenia kuracích pŕs (asi 500 gr.)
  • 1 dcl. oleja
  • hladkú múku
  • mletú červenú papriku
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup: Prsia necháme v celku, zbavíme ich blán a iných zvyškov. Ak sú príliš hrubé a veľké, môžeme ich prekrojiť pozdĺžne na polovicu. Okoreníme ich a posolíme. V miske si pripravíme a dobre premiešame zmes múky a červenej papriky na obaľovanie prsíčok. Prsia v tejto zmesi obalíme a ukladáme na olejom poliaty pekáč. Podlejeme smotanou a dáme do rúry upiecť.


Tiež by vás mohlo zaujať: Mäso bez škodlivých látok a zvyškov hormónov? Takto spoznáte kvalitnú kuracinu!


Jarná kuracia rolka 

Potrebujeme:

  • 2 balenia kuracích pŕs
  • 100 gr. šunky
  • 100 gr. tvrdého syra
  • 1 malá konzerva šampiňónov
  • 3 vajcia
  • 100 gr. slaniny
  • 1 cibuľa

Postup: Na alobal poukladáme natenko nakrájané a vyklepané mäsko, ktoré ukladáme tak, aby vytvorilo súvislú vrstvu. Naň poukladáme šunku a postrúhaný syr. Zo zvyšných ingrediencií pripravíme praženicu, ktorú natrieme na pripravené kuracie prsia. Zrolujeme a v alobale, ktorý je podliaty vodou necháme piecť v rúre asi hodinu.


Tiež by vás mohlo zaujať: Keď žena nie je doma: Tieto recepty zvládne každý chlap!


Kuracie dukátiky

Potrebujeme:

  • 1 balenie kuracích pŕs
  • 2 biele jogurty
  • vegetu, soľ, čierne korenie
  • tvrdý syr
  • strúhanka

Postup: Kuracie prsia si nakrájame na menšie rezníky. Pripravíme si zmes z jogurtu, do ktorého pridáme koreniny a vymiešame. Do tejto zmesi vložíme nakrájané kuracie prsíčka a premiešame. Potom obaľujeme v strúhanke, zmiešanej so strúhaným syrom. Ukladáme na biely papier na pečenie, aby sa rezne neprilepili. Dáme zapiecť, ale dávame pozor, aby sa syr príliš nepripiekol.

Zdroj: photl.com, photl.com, Oliver

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close