FOTORECEPT Krémová špargľová polievka: S cesnakom a parmezánom je naozaj lahodná

Obrázok dňa

Ďalšie obrázky
Foto

Anketa

Máte špargľu v obľube?

Krémová špargľová polievka s cesnakom a parmezánom ulahodí aj vám

Špargľa je zelenina s krátkou sezónnosťou, preto ju čerstvú v obchode nájdeme výnimočne.Keďže je chutná a hlavne má blahodarné zdravotné účinky, mali by sme jej sezónu využiť naplno a pripraviť si z nej chutné pokrmy. Jedna z možností ako špargľu v kuchyni zužitkovať je príprava polievky – napríklad dochutenej parmezánom a cesnakom.


Potrebujeme:

  • 400 g bielej špargle
  • 7 strúčikov cesnaku
  • 1 červenú cibuľu
  • 7 dcl zeleninového vývaru
  • 150 ml smotany na varenie
  • 100 g parmezánu
  • 1 PL masla
  • trochu oleja
  • petržlenovú vňať na dozdobenie
  • soľ, korenie

Postup:

Špargľu si pripravíme na varenie. Je dôležité, aby sme špargľu zbavili hľuznatých koncov a poriadne ju ošúpali.

Mohlo by vás zaujať: Lahodné a rýchle krémové polievky: Ideálna večera či ľahký obed
V hrnci si rozpálime trochu oleja a maslo na ktorom opečieme najemno nakrájaný cesnak a cibuľu.
   
Pridáme nakrájanú špargľu a zalejeme vývarom, ktorý okoreníme, popr. osolíme, pokiaľ je to potrebné.
Tip: Pokiaľ sa vám zdá špargľa horká, pridajte do vody kôrku z chlebíka, ktorá by mala horkosť špargle pohltiť.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Hrachová polievka s krutónmi: Chutná a jednoduchá pochúťka
Varíme cca 20 minút – dokiaľ nám nezmäkne špargľa, vtedy už môžeme polievku rozmixovať ponorným mixérom.
   
Nakoniec polievku zjemníme smotanou a parmezánom a necháme polievku ešte chvíľu povariť.

Mohlo by vás zaujať: Dodajte telu vitamíny: Pripravte si chutné a zdravé polievky plné zeleniny
Dobrú chuť!

Máte radi špargľu? Aké jedlá si z nej pripravujete vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii pod článkom.

Zdielať na Facebooku

Diskusia (0)

Žiadne komentáre


Pridať komentár