FOTORECEPT Jemné, nadýchané a naše: Aj také sú bryndzovníky, skvelá pochúťka na každý stôl

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Foto: plnielanu.sk/Michaela

Bryndzovníky môžu byť skvelým pohostením pre návštevu, ale aj skvelou desiatou, ktorú si môžete vziať na cesty. Sú jednoduché na prípravu a  po upečení nadýchané. Milovníci bryndze si prídu určite na svoje.  

Potrebujeme:

– 400 g polohrubej múky
– 200 g hladkej múky
– 3 dcl mlieka
– 1 dcl oleja
– 1 PL cukru
– 20 g droždia
– 125 g bryndze
– 100 g masla
– 50 g kyslej smotany
– 1 vajíčko
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ
– sezam 

Postup: 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

1. Na múku rozdrobíme droždie, polejeme 2 dcl vlažného mlieka, pridáme cukor a  necháme 10 minút, kým vzíde kvások. Pridáme soľ, zvyšné mlieko a  cesto zamiesime a  necháme nakysnúť na teplom mieste.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bryndza je skvelá aj bez halušiek: Vyskúšajte chrumkavé kolieska


2. V  miske si zmiešame bryndzu, smotanu, zmäknuté maslo, žĺtok, cesnak a  trochu soli. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

3. Cesto máme nakysnuté.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

4. Rozdelíme ho na dve časti. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!


5. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik a  natrieme plnkou. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

6. Zarolujeme. 

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

7. Z  rolády krájame trojuholníky a  pokladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Foto: plnielanu.sk/Michaela
Foto: plnielanu.sk/Michaela

8. Potrieme bielkom a  posypeme sezamom.  


Ako si bryndzovníky zvyknete pripravovať vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.





Zdroj: Michaela
Odporúčame