Bryndzovníky môžu byť skvelým pohostením pre návštevu, ale aj skvelou desiatou, ktorú si môžete vziať na cesty. Sú jednoduché na prípravu a po upečení nadýchané. Milovníci bryndze si prídu určite na svoje.
Potrebujeme:
– 400 g polohrubej múky
– 200 g hladkej múky
– 3 dcl mlieka
– 1 dcl oleja
– 1 PL cukru
– 20 g droždia
– 125 g bryndze
– 100 g masla
– 50 g kyslej smotany
– 1 vajíčko
– 3 strúčiky cesnaku
– soľ
– sezam
Postup:

1. Na múku rozdrobíme droždie, polejeme 2 dcl vlažného mlieka, pridáme cukor a necháme 10 minút, kým vzíde kvások. Pridáme soľ, zvyšné mlieko a cesto zamiesime a necháme nakysnúť na teplom mieste.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Bryndza je skvelá aj bez halušiek: Vyskúšajte chrumkavé kolieska
2. V miske si zmiešame bryndzu, smotanu, zmäknuté maslo, žĺtok, cesnak a trochu soli.

3. Cesto máme nakysnuté.

4. Rozdelíme ho na dve časti.

Mohlo by vás zaujať: FOTORECEPT Nápad na kuracie prsia: Pridajte bryndzu a budú sa rozpadávať na jazyku!
5. Každú časť vyvaľkáme na obdĺžnik a natrieme plnkou.

6. Zarolujeme.

7. Z rolády krájame trojuholníky a pokladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

8. Potrieme bielkom a posypeme sezamom.
Ako si bryndzovníky zvyknete pripravovať vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy na recepty v diskusii pod článkom.
Zdieľať na