FOTORECEPT Výdatné krémové cestoviny: Zachutia vám s kuracím mäsom a šampiňónmi

Výdatné krémové cestoviny s kuracím mäsom a šampiňónmi

plnielanu.sk/Lucia

Potrebujeme:

  • 300 – 350 g kuracích pŕs
  • 200 g syra (tvrdý syr, plesňový syr alebo mozzarella)
  • 200 ml smotany na varenie
  • 200 g menších šampiňónov
  • rastlinný olej
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok
  • cestoviny

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na tenšie rezne, osolíme, okoreníme a vložíme do hrnca orestovať na
rozpálenom oleji.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Syrovo-špenátové cestoviny: Hotové rýchlo a za pár eur

Rezne z výpeku vyberieme. Na rad prichádzajú očistené a naštvrtené šampiňóny. Pod pokrievkou ich
podusíme, kým nepustia šťavu a nezmäknú. Medzitým kuracie rezne nakrájame na pásiky – tenšie
rezance.
   
Do hrnca so šampiňónmi pomaly vlejeme smotanu na varenie a premiešame. Necháme variť na
miernom ohni.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Zapekané kuracie prsia so špargľou a šampiňónmi

V nasledujúcich dvoch krokoch najskôr pridáme nastrúhaný tvrdý syr (môže byť aj plesňový syr alebo syr
mozzarella) a potom, ako sa syr rozpustí a dôkladne rozmieša, vrátime nakrájané kuracie mäso naspäť.
   
Za pravidelného miešania necháme prehriať, dochutíte soľou, korením a čerstvým nastrúhaným
muškátovým orieškom.

Mohlo by vás zaujímať: FOTORECEPT Domáce cestoviny s dusenou kapustou: Chutný obed za pár drobných

A môžeme podávať…

Na aké spôsoby si doma pripravujete cestoviny s mäsom vy? Napíšte ostatným čitateľom tipy do diskusie pod článkom.

Zdroj: plnielanu.sk/Lucia, plnielanu.sk/Lucia

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close