Recept na dnes: Pripravte si šťavnatý pečený bôčik s vajíčkovou plnkou – zlatý chod nedeľného obeda!

Pečené bravčové stehno

Šťavnatý pečený bôčik zachutí aj vám (Zdroj: GettyImages)

Poriadne mastný bôčik s chrumkavou kožou rozhodne nie je jedlo na každý deň. Občas ale treba upustiť od zdravého stravovania a ulahodiť chuťovým pohárikom. A keď už zhrešiť, tak poriadne. Vyskúšajte nápaditý recept na bôčik s fantastikou plnkou.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg bôčika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 rožky
  • 5 varených vajec
  • 1 čerstvé vajce
  • jarnú cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 2,5 dcl bieleho suchého vína

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník


Postup:

  1. Bôčik umyjeme, celý nasolíme, okoreníme a kožu narežeme do tvaru mriežky. Mäso otočíme, v strede urobíme rez a vznikne nám kapsa. Vnútro taktiež potrieme soľou a korením.
  2. Rožky nakrájame na kocky a nasucho osmažíme. Vyšľaháme sneh z jedného bielka a žĺtok pridáme k rožkom. Uvarené vajíčka nastrúhame, pridáme k zmesi spolu s nasekanou jarnou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a všetko spojíme snehom z bielka.
  3. Plnku natlačíme do kapsy a uzatvoríme ihlami. Ak ihly nemáme, mäso pevne previažeme niťou.
  4. Bôčik preložíme na pekáč, potrieme olejom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C.
  5. Po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a podlejeme vínom. Takto pečieme 30 minút. Potom bôčik zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu. Aby mal peknú kôrku, snímeme alobal a dopekáme 10 minút.
  6. Dozlatista upečený nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk
Odporúčame