Recept na dnes: Pripravte si šťavnatý pečený bôčik s vajíčkovou plnkou – zlatý chod nedeľného obeda!

Pečené bravčové stehno

Šťavnatý pečený bôčik zachutí aj vám (Zdroj: GettyImages)

Poriadne mastný bôčik s chrumkavou kožou rozhodne nie je jedlo na každý deň. Občas ale treba upustiť od zdravého stravovania a ulahodiť chuťovým pohárikom. A keď už zhrešiť, tak poriadne. Vyskúšajte nápaditý recept na bôčik s fantastikou plnkou.

Budeme potrebovať:

  • 1 kg bôčika
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 rožky
  • 5 varených vajec
  • 1 čerstvé vajce
  • jarnú cibuľku
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice oleja
  • 2,5 dcl bieleho suchého vína

Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník


Postup:

  1. Bôčik umyjeme, celý nasolíme, okoreníme a kožu narežeme do tvaru mriežky. Mäso otočíme, v strede urobíme rez a vznikne nám kapsa. Vnútro taktiež potrieme soľou a korením.
  2. Rožky nakrájame na kocky a nasucho osmažíme. Vyšľaháme sneh z jedného bielka a žĺtok pridáme k rožkom. Uvarené vajíčka nastrúhame, pridáme k zmesi spolu s nasekanou jarnou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a všetko spojíme snehom z bielka.
  3. Plnku natlačíme do kapsy a uzatvoríme ihlami. Ak ihly nemáme, mäso pevne previažeme niťou.
  4. Bôčik preložíme na pekáč, potrieme olejom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C.
  5. Po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a podlejeme vínom. Takto pečieme 30 minút. Potom bôčik zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu. Aby mal peknú kôrku, snímeme alobal a dopekáme 10 minút.
  6. Dozlatista upečený nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.

Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok

Zdroj: Plnielanu.sk

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close