Budeme potrebovať:
- 1 kg bôčika
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 rožky
- 5 varených vajec
- 1 čerstvé vajce
- jarnú cibuľku
- 3 strúčiky cesnaku
- 4 lyžice oleja
- 2,5 dcl bieleho suchého vína
Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník
Postup:
- Bôčik umyjeme, celý nasolíme, okoreníme a kožu narežeme do tvaru mriežky. Mäso otočíme, v strede urobíme rez a vznikne nám kapsa. Vnútro taktiež potrieme soľou a korením.
- Rožky nakrájame na kocky a nasucho osmažíme. Vyšľaháme sneh z jedného bielka a žĺtok pridáme k rožkom. Uvarené vajíčka nastrúhame, pridáme k zmesi spolu s nasekanou jarnou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a všetko spojíme snehom z bielka.
- Plnku natlačíme do kapsy a uzatvoríme ihlami. Ak ihly nemáme, mäso pevne previažeme niťou.
- Bôčik preložíme na pekáč, potrieme olejom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C.
- Po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a podlejeme vínom. Takto pečieme 30 minút. Potom bôčik zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu. Aby mal peknú kôrku, snímeme alobal a dopekáme 10 minút.
- Dozlatista upečený nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi.
Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok
Zdieľať na