Recepty 21. februára 2021 Veronika Recept na dnes: Pripravte si šťavnatý pečený bôčik s vajíčkovou plnkou – zlatý chod nedeľného obeda! Šťavnatý pečený bôčik zachutí aj vám (Zdroj: GettyImages) Poriadne mastný bôčik s chrumkavou kožou rozhodne nie je jedlo na každý deň. Občas ale treba upustiť od zdravého stravovania a ulahodiť chuťovým pohárikom. A keď už zhrešiť, tak poriadne. Vyskúšajte nápaditý recept na bôčik s fantastikou plnkou. Budeme potrebovať: 1 kg bôčika soľ mleté čierne korenie 2 rožky 5 varených vajec 1 čerstvé vajce jarnú cibuľku 3 strúčiky cesnaku 4 lyžice oleja 2,5 dcl bieleho suchého vína Mohlo by vás zaujať: Recept na dnes: Králik na francúzsky spôsob je pochúťka, ktorú zvládne aj začiatočník Postup: Bôčik umyjeme, celý nasolíme, okoreníme a kožu narežeme do tvaru mriežky. Mäso otočíme, v strede urobíme rez a vznikne nám kapsa. Vnútro taktiež potrieme soľou a korením. Rožky nakrájame na kocky a nasucho osmažíme. Vyšľaháme sneh z jedného bielka a žĺtok pridáme k rožkom. Uvarené vajíčka nastrúhame, pridáme k zmesi spolu s nasekanou jarnou cibuľkou, prelisovaným cesnakom a všetko spojíme snehom z bielka. Plnku natlačíme do kapsy a uzatvoríme ihlami. Ak ihly nemáme, mäso pevne previažeme niťou. Bôčik preložíme na pekáč, potrieme olejom, podlejeme trochou vody a dáme do rúry, vyhriatej na 200 °C. Po 15 minútach znížime teplotu na 180 °C a podlejeme vínom. Takto pečieme 30 minút. Potom bôčik zakryjeme alobalom a pečieme asi 1 hodinu. Aby mal peknú kôrku, snímeme alobal a dopekáme 10 minút. Dozlatista upečený nakrájame na plátky a podávame s grilovanou zeleninou alebo pečenými zemiakmi. Plní elánu aj na Facebooku: Buďte v obraze a nenechajte si ujsť už žiadny zaujímavý článok Zdroj: Plnielanu.sk Mäso Plní elánu Recepty Varenie Vieme, čo jeme Bravčové mäso Recept na dnes Vajíčka Zdieľať na Facebook Messenger WhatsApp Created with Sketch. Načítať diskusiu Odporúčame Newsletter Prihláste sa a dostávajte tie najlepšie články priamo do vašej e-mailovej schránky: E-mailová adresa Najčítanejšie Dnes Za týždeň Za mesiac Dnes Za týždeň Za mesiac 1 Skoncujte s mravcami navždy: Nepríjemný obyvatelia záhrad už vykúkajú, takto sa ich efektívne zbavíte! 2 KVÍZ Ako sa odborne nazývajú lekárski špecialisti? Naše otázky musí zvládnuť aj ten, kto neštudoval medicínu! 3 Pestovať cínie môžete ako profík: S týmito radami očakávajte bohaté kvety až do mrazov! 4 TEST guľatozrnnej ryže: Biela, natural či varné vrecká – ktorá bude vždy dokonale pripravená? 5 Interiérový dizajn z ďalekého Japonska: Hitom roka sú prvky wabi-sabi, ich jednoduchosť očarí aj vás 1 TEST guľatozrnnej ryže: Biela, natural či varné vrecká – ktorá bude vždy dokonale pripravená? 2 Tajomstvo perfektnej pleti bez vrások: Ovplyvňuje starnutie aj krásu, počuli ste už o ňom? 3 30 rastlín ideálnych do spálne: Čistia vzduch a vyspíte sa doružova 4 TEST tavených syrov v črievku: Našli sme lacnejšiu kópiu slovenskej klasiky – za polovičnú cenu! 5 Pravdivý príbeh: Po štyridsiatke som život vzala do vlastných rúk – neuveríte, čo dnes robím! 1 KVÍZ pre všetkých šoférov: Tieto otázky by ste mali zvládnuť bez mihnutia oka! 2 TEST detských párkov: Našli sme jedny bez éčok a dusitanu sodného! 3 Trápi vás vysoký cholesterol? Spravte týchto 5 zmien a znížte ho aj bez liekov 4 Tajomstvo perfektnej pleti bez vrások: Ovplyvňuje starnutie aj krásu, počuli ste už o ňom? 5 Najkrajšie veľkonočné priania a vinše: Na pohľadnicu, pri šibačke aj do sms správy Mohlo by vás zaujať Plní elánu Sedlák Stovky možností pre milovníkov piva: Ktoré ochutnáte dnes? Plní elánu Plnielanu.sk Úsmev prosím Voľný čas Marek Keď vás v prírode zastihne búrka, buďte na pozore! Viete, čo robiť?
Zdieľať na