FOTORECEPT Čokoládové cookies: Jednoduché koláčiky, ktorým prídete na chuť

cookies

freedigitalphotos.net

Ak sedíte pri káve a máte chuť na niečo dobré, či chcete prekvapiť deti alebo vnúčatá, prípadne by ste radi potešili svoj žalúdok a chuťové poháriky niečím sladkým, nenechajte si ujsť tento recept. Cookies pochádzajú z Ameriky. Rozvoňajú celý váš príbytok, ich príprava je naozaj jednoduchá a chutia priam neuveriteľne.

Potrebujeme:

  • 100 g masla
  • 120 g bieleho cukru
  • 90 g hnedého cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 1 PL vanilkovej arómy
  • ¼ prášku do pečiva
  • ¼ ČL sódy bikarbóny
  • ¼ ČL morskej soli
  • 200 g horkej čokolády

Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Domáce „Rafaelo“ zachutí aj vám: A máte ho hotové za chvíľku


Postup:

Do misky dáme zmäknuté maslo, cukor, vanilkový extrakt a vajíčka. Ingrediencie zmixujeme ručne alebo mixérom.

   

Do druhej misy preosejeme múku, pridáme hnedý i biely cukor, soľ, prášok do pečiva a sódu. Všetky sypké suroviny dôkladne skombinujeme.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Tiramisu na slovenský spôsob: Pochutia si na ňom všetci vo vašom okolí

Sypké suroviny potom pridáme k rozmixovanej zmesi a urobíme mäkké cesto. Prisypeme na väčšie kúsky nakrájanú čokoládu.

   

Cesto a čokoládu dôkladne spracovávame, kým sa nespoja.


Tiež by vás mohlo zaujať: Skvelé sladké variácie: Tieto koláče si vaša návšteva bude pamätať poriadne dlho


Potom z hmoty vytvarujeme valček. Zabalíme ho do potravinárskej fólie a necháme v chlade odležať aspoň polhodinu.

   

Po uplynutí času cesto vyberieme z chladničky a nakrájame na kolieska hrubé asi centimeter.


Tiež by vás mohlo zaujať: FOTORECEPT Dvojčokoládové muffiny: Vydržia šťavnaté a výborné aj niekoľko dní


Kolieska ukladáme na papierom na pečenie vystlaný plech. Ak sú jednotlivé kúsky príliš hrubé, môžeme ich trochu roztlačiť rukou. Medzi jednotlivými koláčikmi by mal byť aspoň 5 centimetrový priestor, lebo počas pečenia zväčšia svoj objem. Pečieme približne 15 minút na 190 stupňoch. Koláčiky sú hotové, keď majú okraje zlatohnedú farbu.

   

Cookies si môžete pripraviť aj s hrozienkami, orieškami či ovsenými vločkami. Prajeme dobrú chuť!


Pripravujete si doma čokoládové cookies? Aké ingrediencie a postup používate na ich prípravu vy? Napíšte ostatným čitateľom v diskusii.

Zdroj: freedigitalphotos.net, plnielanu.sk/Ľudmila, Ľudmila

Odporúčame

Pri používaní tejto stránky dochádza k spracovaniu cookies, ktoré nám pomáhajú zvyšovať kvalitu služieb. Spracovaniu cookies zabránite zmenou nastavenia v internetovom prehliadači. Viac informácií

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close